Yhdessä kuosissa -työpaja kutsuu luomaan Savonlinnalle omaa painokuosia – Pyhän Olavin päivänä pääsee maalaamaan näkemyksensä kaupungista

Matkustajasatamassa maalausseinälle voi jättää jälkensä kuka vain. Taiteilija Elina Laitinen kokoaa syntyneistä Savonlinna-aiheisista maalauksista painokuosin.

Anni Laitinen

Yhdessä kuosissa -työpajoja on järjestetty myös pienemmille ryhmille, mutta Savonlinnassa saa osallistua koko kaupunki.
Yhdessä kuosissa -työpajoja on järjestetty myös pienemmille ryhmille, mutta Savonlinnassa saa osallistua koko kaupunki.

Pyhän Olavin päivänä matkustajasatamassa kuka tahansa pääsee osallistumaan Savonlinnalle tehtävän painokuosin toteutukseen. Yhdessä kuosissa -taidetyöpajassa paikkakuntalaiset ja muutkin saavat maalata asioita, jotka muistuttavat Savonlinnasta. Yhdessä maalatusta tuotoksesta työpajan suunnittelija ja vetäjä Elina Laitinen koostaa painokuosin.

— Olavinlinna ja norppa ovat varmasti suosittuja aiheita, mutta odotan maalausseinälle ilmestyvän paljon muutakin. Mitä useampi innostuu osallistumaan maalaukseen, sitä paremmin lopputulos kuvastaa koko Savonlinnaa. Tuotoksista minä koostan sitten lopullisen kuosin, mutta kuvioiden yksityiskohtia en muuta, kertoo Laitinen.

Elina Laitinen

Tärkeintä tapahtumassa on, että mahdollisimman moni tulee maalaamaan mielikuvansa Savonlinnasta.
Tärkeintä tapahtumassa on, että mahdollisimman moni tulee maalaamaan mielikuvansa Savonlinnasta.

Yhdessä kuosissa -toiminnan tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä ja avointa vuorovaikutusta taiteen keinoin. Laitisen mukaan toimintaa voidaan järjestää monenlaisille yhteisöille kuten kylille, kaupungeille, työyhteisöille, hoitolaitoksille tai kouluille. Aikaisemmin Yhdessä kuosissa -työpajoja on järjestetty Keski-Suomessa Konginkankaalla.

Olavinlinna ja norppa ovat varmasti suosittuja aiheita, mutta odotan maalausseinälle ilmestyvän paljon muutakin. — Elina Laitinen, työpajan luoja

Taiteen edistämiskeskus tukee toiminnan järjestämistä Savonlinnassa. Kaupungin kulttuurijohtaja Outi Rantasuo odottaa maalausseinälle paljon osallistujia.

— On hienoa saada tämän kaltainen yhteisöllinen työpaja Savonlinnaan, varsinkin näin kaupungin juhlavuonna. Yhdessä tekemällä tästä saadaan hieno lopputulos. Toivonkin että paikallisten lisäksi työpajassa kävisivät kädenjälkensä jättämässä myös kaupungissa vierailevat lomalaiset.

Työpaja järjestetään matkustajasatamassa Malmirannan pysäköintialueelle tuotavassa kontissa ja sen edustalla olevassa teltassa Pyhän Olavin päivänä 29. heinäkuuta kello 11–18.