Tilaajalle

Tulevaisuuden navetassa saattaa porista keinolihatankki — Hanna Tuomisto tutkii, miten ruokaa voitaisiin tuottaa nykyistä kestävämmin

Hanna Tuomisto kiinnostui lukioikäisenä ympäristökysymyksistä. Sittemmin tie vei tutkimaan muun muassa keinolihan ympäristövaikutuksia. — Kuluttajien suhtautumiseen vaikuttaa hirveästi kysymyksenasettelu ja se, millaisia sanoja on käytetty, Hanna Tuomisto kertoo.

Mari Koukkula

Toistaiseksi markkinoilla on vain perinteisellä menetelmällä tuotettua lihaa. Hanna Tuomisto arvioi, että keinojauhelihaa löytyy kaupoista aikaisintaan kymmenen vuoden kuluttua.
Toistaiseksi markkinoilla on vain perinteisellä menetelmällä tuotettua lihaa. Hanna Tuomisto arvioi, että keinojauhelihaa löytyy kaupoista aikaisintaan kymmenen vuoden kuluttua.

Ihmiskunta himoitsee lautaselleen yhä enemmän kotieläintuotteita, kun väestö kasvaa ja vaurastuu. Maapallon resurssit eivät kuitenkaan tahdo kestää lisääntyvää lihan ja maitotuotteiden kysyntää.