Essoten alueella on todettu kolme uutta koronatartuntaa – Mikkelin kaupungintalo suljetaan ensi viikoksi

Kaupungintalon ja virastotalon tiloissa työskentelevät määrätään etätöihin sunnuntaihin 22. marraskuuta saakka.

Henri Väisänen

Essoten alueella on todettu kolme uutta koronatartuntaa – Mikkelin kaupungintalo suljetaan ensi viikoksi

Etelä-Savon sote-kuntayhtymä Essoten alueella on löytynyt kolme uutta koronatartuntaa. Essoten lauantaina julkaiseman tiedotteen mukaan kaksi uutta tartuntaa havaittiin ulkomailta Suomeen saapuneille tehdyssä testissä Pieksämäellä.

Yksi tartunta todettiin Mikkelissä kaupungin työntekijällä.

Mikkelin on voinut altistua koronalle Tokmannissa keskiviikkona 11.11. kello 16–16.45, Prismassa torstaina 12.11. kello 16–17 ja kaupungin virastotalon lounashuoneessa tiistaina, keskiviikkona ja torstaina 10.–12.11. kello 11.45–12.15.

– Koronaan viittaavia oireita saaneiden henkilöiden tulee hakeutua matalalla kynnyksellä testeihin. Niihin pääsee joko jättämällä sähköisen yhteydenottopyynnön Omaolon arvion kautta tai soittamalla Päivystysavun numeroon 116117, sanoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Pieksämäkeläiset ja Pieksämäellä oleilevat voivat olla myös yhteydessä arkisin kello 8–14 terveyskeskuksen vastaanotoille numeron 015 788 4431 kautta.

– Tartuntaketjujen katkaisemiseksi testaukseen tulee hakeutua matalalla kynnyksellä viipymättä, jos ilmenee hengitystietulehdus tai muita koronaan viittaavia oireita. Kasvomaskisuositus on ennallaan: mikäli liikut julkisissa paikoissa, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu, niin kannattaa ehdottomasti käyttää maskia niin itsensä kuin muiden suojaamiseksi, kehottaa Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Kaupungintalo ja virastotalo suljetaan ensi viikoksi, johtoryhmän jäseniä karanteenissa

Kaupungintalo ja kaupungin virastotalo suljetaan viikoksi varotoimenpiteenä koronaa vastaan. Mikkelin kaupunki kertoo tiedotteessa, että kaupungintalon ja virastotalon tiloissa työskentelevät määrätään etätöihin sunnuntaihin 22. marraskuuta saakka.

Uusimmat uutiset