Saimi Hoyer ja muut omistajat laittavat lisää rahaa Punkaharjun hotelliin — Tulos ei välttämättä oikene vielä tällä tilikaudella

Uusi toimitusjohtaja sanoo kesän tilauskantaa hyväksi.

Soila Puurtinen

Teemu Moisio aloitti marraskuussa Saimi Hoyerin perustaman matkailuyrityksen toimitusjohtajana.
Teemu Moisio aloitti marraskuussa Saimi Hoyerin perustaman matkailuyrityksen toimitusjohtajana.

Omistajastaan Saimi Hoyerista tunnetun Hotelli Punkaharjun taloudellinen tilanne on tukala. Yrityksen johdosta vakuutetaan kuitenkin, että toiminta jatkuu.

Toimitusjohtaja Teemu Moisio kertoo taustahenkilöiden olevan sitoutuneita turvaamaan hotellin sekä Punkaharjun Luontomatkailu Oy:n toiminnan suunnatulla osakeannilla.

— Periaatepäätös pääomittamisesta on tehty, sanoo Moisio

— Näkymät ovat muutenkin positiiviset. Kesä on myyty lähes täyteen, ja huhtikuun alussa avaamme Luston yhteyteen ravintolan. Se kasvattaa liikevaihtoa ja samalla vähentää sesonkiluonteisuutta.

Yritys teki ensimmäisellä tilikaudella 692 000 euroa tappiollisen tuloksen. Liikevaihto oli 1,03 miljoonaa euroa.

Moision mukaan alkaneelle yritykselle on tyypillistä, ettei voittoa heti synny. Liikevaihtoon voi hänen mielestään olla suhteellisen tyytyväinen.
— Vielä toinenkaan tilikausi ei välttämättä käänny positiiviseksi. Kovat alkuinvestoinnit rasittavat yritystä yhä.

Kansainvälisen mallin uran tehnyt Hoyer ryhtyi hotelliyrittäjäksi entiseen Punkaharjun valtionhotelliin toissa vuonna.

Henkilöstökuluja on leikattu

Moisio aloitti toimitusjohtajana marraskuussa, ja jo sitä ennen hän kertoo seuranneensa yrityksen liiketoimintaa ja sparranneensa sitä. Hän kuvailee, että hotelli saneerattiin huolella Museoviraston valvonnassa majoitus- ja ravintolatiloiltaan tasokkaaksi paikaksi.
— Ja vähän ylikin.

Ensimmäisen, huhtikuussa päättyneen tilikauden kuluja kasvattivat myös henkilöstökustannukset. Moision mukaan niitä on nyt kevennetty ilman, että palvelutaso heikkenee.

Taloudellisesta tilanteesta kertoi ensin Iltalehti.