Hanna Kosonen ja Matias Hilden keskustan eduskuntavaaliehdokkaiksi — tiestön korjausvelkaohjelma yhteinen tavoite: ”Valtatie 14 on parannettava ilman muuta 100 km/h -luokkaan”

Keskustan Itä-Savon piiri nimesi kansanedustajaehdokkaiksi Hanna Kososen ja Matias Hildenin.

Soila Puurtinen

Jatkokaudelle pyrkivän Hanna Kososen mukaan teiden, rautateiden ja vesireittien rahoitus mietittävä uusiksi. Arkistokuva.
Jatkokaudelle pyrkivän Hanna Kososen mukaan teiden, rautateiden ja vesireittien rahoitus mietittävä uusiksi. Arkistokuva.

Keskustan Itä-Savon piirikokous nimesi torstain kokouksessaan kaksi ehdokasta kevään eduskuntavaaleihin.

Ehdokkaiksi asettuvat kansanedustaja, Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Hanna Kososen Savonlinnasta ja erityisavustaja Matias Hilden Puumalasta.

Keskustan eduskuntavaalien ehdokasasettelu Kaakkois-Suomen vaalipiirissä jatkuu 29. marraskuuta saakka, jonka jälkeen lopullinen ehdokaslista julkistetaan.

Molemmat ehdokkaat pitävät yhteisenä tavoitteena ensi vaalikaudelle sitä, että tiestön korjausvelka- ja parannusohjelmaa jatketaan myös tulevalla vaalikaudella.

— Valtatie 14 on parannettava ilman muuta 100 km/h -luokkaan. Jotta muutkin väylät saadaan parempaan kuntoon metsäteollisuudenkin tarpeiden takia, on teiden, rautateiden ja vesireittien rahoitus mietittävä uusiksi, koska tällä hetkellä nämä väylät kilpailevat esimerkiksi vanhusten hoidon kanssa samoista euroista, toteaa Hanna Kosonen.

Myös Hilden korostaa tieverkon kunnon merkitystä koko yhteiskunnalle.

— Tällä vaalikaudella on saatu paljon tiehankkeita liikkeelle Etelä-Savossa, kuten VT5, Vekaransalmen silta ja kantatie 62:n peruskorjaus. Väyläverkon yli 2 miljardin korjausvelka vain kasvaa, jos määrätietoisia toimia ei jatketa. Korjattavia ja parannettavia teitä riittää yllin kyllin, erityisesti alemmassa tieverkossa, Hilden kertoo.

Keskustan Itä-Savon piiri teki torstain kokouksessaan henkilövalintoja.

Puheenjohtajaksi valittiin Hannu Auvinen, varapuheenjohtajiksi Anne Herttuainen ja Tuukka Suomalainen.

Jäseninä jatkavat Lauri Niiranen Enonkoskelta, Erkki Luukkonen, Puumalasta, Sanna Metsälä Savonlinnasta, Marja Sisko Nousiainen Kerimäeltä, Mikko Jantunen Punkaharjulta, Hannu Karvinen Savonlinnasta, Eetu Nissinen Sulkavalta, Carita Röpelinen Keskustanaisten edustajana sekä Pirjo Laukkanen lasten ja perheiden järjestö Vesaisten edustajana.

Uusina jäseninä mukaan valittiin rantasalmelainen Eero Sistonen sekä keskustanuorten edustajana Fenne Muhonen.