Mitä metsä merkitsee sinulle? Suomalaisen Kirjallisuuden Seura järjestää yhteistyössä Suomen Metsämuseo Luston kanssa muistitietokeruun suomalaisista metsäsuhteista

Olemmeko edelleen metsäkansaa? Kerro omasta, perheesi tai yhteisösi metsäsuhteesta SKS:lle!

Tuija Pauhu

Metsä herättää paljon tunteita ja ajatuksia.
Metsä herättää paljon tunteita ja ajatuksia.

Metsä on vahvasti läsnä suomalaisten elämässä nyt ja tulevaisuudessa. Vaikka metsien merkitykset ja käyttö ovat muutoksessa, edelleen monet kokemuksemme ja muistomme liittyvät metsään ja teemme metsässä ja metsään liittyen monenlaisia asioita.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Metsäsuhteet yhteiskunnallisessa muutoksessa -tutkimushanke järjestävät yhteistyössä Suomen Metsämuseo Luston kanssa muistitietokeruun suomalaisista metsäsuhteista. Tavoitteena on tallentaa mahdollisimman laajasti monenlaisia kuvauksia metsien merkityksistä suomalaisille.

Mitä metsä merkitsee sinulle? Miten metsäsuhteesi on syntynyt ja millaiseksi se on muodostunut? Mitä olet tehnyt elämäsi aikana metsiin liittyen? Miten metsä on vaikuttanut elämänvaiheissasi ja perheesi tai yhteisösi elämässä? Omistatko metsää ja liittyykö työsi tai ammattisi metsään? Miten ne näkyvät metsäsuhteessasi? Lähetä kirjoituksesi SKS:lle 15.10.2020 mennessä. Myös valokuvia toivotaan. 

Vastaukset arkistoidaan Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoon. Aineiston pohjalta tehdään tieteellistä tutkimusta ja julkaisuja.

Vastausohjeet löytyvät täältä.