Yleisön suursuosikki Waltteri Torikka ensi kesän Sevillan parturiin

Torikka esiintyy yhdessä Sevillan parturin päärooleista.

Vili Väkeväinen

Olavinlinnan lava on Waltteri Torikalle tuttu paikka. Oopperajuhlien lisäksi hän on esiintynyt linnassa muun muassa omassa konsertissaan viime elokuussa.
Olavinlinnan lava on Waltteri Torikalle tuttu paikka. Oopperajuhlien lisäksi hän on esiintynyt linnassa muun muassa omassa konsertissaan viime elokuussa.

Kaksi kuukautta sitten, elokuun lopussa, Olavinlinnassa omassa konsertissaan yleisön lumonnut baritoni Waltteri Torikka nähdään linnassa myös ensi kesänä. Hänet on kiinnitetty Bartolon rooliin Kari Heiskasen ohjaamassa Sevillan parturissa Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Viime kesän uutuusooppera myi esitykset täyteen ja saa jatkoa heinäkuussa. Ensi-illassa saivat huomiota myös muotisuunnittelija Teemu Muurimäen luomat puvut.

Waltteri Torikka on Tähdet, tähdet -viihdeohjelman voiton (2015) jälkeen kotimaan seuratuin oopperalaulaja. Hänen viimeaikaisia esiintymisiään ovat muun muassa roolit Tampereen oopperassa, Jyväskylän oopperassa ja Kansallisoopperassa. Hän on esiintynyt ulkomailla muun muassa Kroatian kansallisoopperassa, Tanskan kuninkaallisessa oopperassa, Aix-en-Provencen festivaalilla Ranskassa ja Lontoossa BBC:n Proms-festivaalilla.

Savonlinnan Oopperajuhlilla Waltteri Torikka lauloi viimeksi vuonna 2016 Don Giovannin pääroolissa.

Elokuisen oman konserttinsa tapaan Torikka vie oopperailmaisua viihdelavoille myös jatkossa: esimerkiksi marraskuussa hän esiintyy rock-tenori Jarkko Aholan kanssa Hartwall-areenalla jo kolmatta kertaa.

Oopperajuhlilla uusi esiintyjäpolvi

Oopperajuhlien ensi kesän ohjelmisto on festivaalin uuden taiteellisen johtajan Ville Matvejeffin ensimmäinen.

— Minulta on kysytty, kuinka aion uudistaa Oopperajuhlia. Vastaan, että oopperasta itsestään käsin. Kiinnostavat teokset, hyvä draama ja ravisuttava musiikki Saimaan kesäyössä ovat Oopperajuhlien sielu, jota haluan vaalia. Mukaan olen poiminut sellaisia laulajia, kapellimestareita ja ohjaajia, joiden tiedän tuovan Olavinlinnan näyttämölle raikkautta, Matvejeff totesi tiistaiaaamuna ohjelmiston julkistuksen yhteydessä.

Tulevana kesänä nähdäänkin joukko nimekkäitä uuden polven tekijöitä, jotka kaikki on noteerattu kansainvälisesti nousevina tähtinä. Oopperajuhlien kävijöillä on mistä valita: Mukana ovat mm. italialaiset Annalisa Stroppa (Rosina, Sevillan parturi) ja Antonio Poli (Germont, La traviata), ruotsalainen Ida Falk Winland (Violetta, La traviata), sveitsiläinen Ève-Maud Hubeaux (Carmenin nimirooli), ukrainalaissyntyinen Yuriy Yurchuk (Escamillo, Carmen) ja walesilainen Sam Furness (paimen, Kuningas Roger).

Suomalaisista nuoren polven laulajista juhlilla esiintyvät mm. Helena Juntunen (Roxana, Kuningas Roger), Marjukka Tepponen (Violetta, La traviata), Aurora Marthens (Micaëla, Carmen) ja Tapani Plathan (Escamillo, Carmen).

Savonlinnan Oopperajuhlia vietetään 3.7.—1.8.2020. Kesän koko ohjelmisto Oopperajuhlien verkkosivulla.