Dj Teio tulee taas tanssittamaan koronakansaa — Lauantaina luvassa 70–80-lukujen vinyylihittejä livenä jokaiseen kotiin

Korona lopetti tiskijukilta yleisökeikat kuin seinään maaliskuussa. DJ Teio tulee jo toistamiseen Itä-Savon järjestämälle livekeikalle. Lauantai-illan huumaa v. 2.0. pärähtää käyntiin lauantaina kello 19.

Soila Puurtinen

Huhtikuussa järjestetty DJ Teion Lauantai-illan huumaa -livekeikka saa jatkoa tulevana lauantaina.
Huhtikuussa järjestetty DJ Teion Lauantai-illan huumaa -livekeikka saa jatkoa tulevana lauantaina.

Savonlinnalaislähtöinen Dj Teio eli Juuso Teijonmaa soittaa vinyylilevyiltä 70- ja 80-lukujen hittibiisejä Itä-Savon lukijoiden iloksi lauantai-iltana kello 19 alkavalla Lauantai illan huumaa v. 2.0. -livekeikalla. Tavoitteena on tarjoilla tunti täyttä tykitystä ilman ensimmäisen keikan striimausteknisiä ongelmia.

Lähetys on kaikille katsojille ilmainen. Keikka on katsottavissa myös tallenteena myöhemmin.

Tiskijukilta loppuivat keikat kuin seinään koronaepidemian sulkiessa soittopaikat maaliskuussa sitten. Kysyimme Dj Teiolta, miten arki muuttui keikkojen loputtua ja mitä on luvassa lauantaina.

Milloin vedit edellisen livekeikan ja missä?

– Viimeinen livekeikka oli Mikkelin Vaakunassa 18.3. Se oli melko perus keskiviikon klubikeikka, ja asiakkaita oli vielä normaaliin tapaan. Sitä edeltävä keikka oli Joensuun Bepopissa ampumahiihtokisojen aikaan, kun viimeinen kisapäivä peruttiin ja kaikki hiihtäjät ja heidän tiiminsä vaihtoivat vapaalle. Lauantaina heillä päättyi myös koko kausi.

Jami Ivanoff

Dj Teio teki edellisen vuoden aikana 188 tiskijukkakeikkaa. Hommat loppuivat kaksi kuukautta sitten kuin seinään, mutta lauantai-iltana levyt soivat taas Itä-Savon tarjoamassa suorassa levykonsertissa.
Dj Teio teki edellisen vuoden aikana 188 tiskijukkakeikkaa. Hommat loppuivat kaksi kuukautta sitten kuin seinään, mutta lauantai-iltana levyt soivat taas Itä-Savon tarjoamassa suorassa levykonsertissa.

Miten usein soitat levyjä Savonlinnassa?

– Savonlinnassa tulee nykyään harvemmin soiteltua, kesällä lähinnä, esimerkiksi viime kesänä soittelin Muikkuterassilla. Aiemmin Savonlinnassa soitin Club Colossa ja Häppärissä. Kiertelen yökerhoja pääasiassa Joensuussa, missä asun, mutta myös Mikkelissä ja Lappeenrannassa. Keikkoja tuli tehtyä viime vuonna yhteensä 188 kappaletta, eli teen tätä työtä ihan täyspäiväisesti.

Minkä tyylistä musiikkia soitat lauantaina?

– Lauantaina olisi tarkoitus soittaa vanhoja vinyylejä, sellaisia jotka ovat soineet yökerhoissa jo 70-luvulla. Tarkemmin en vielä paljasta mitä on luvassa, mutta vanhoja klassikkoja varmasti.

Mitkä biisit ovat aina yleisötoiveena, kun tämän ajan musiikkia on ohjelmassasi?

– Nykyään asiakkaiden toiveita tulee todella laajalla skaalalla. Aina on tietty joku radiohitti, mitä toivotaan melkeinpä illasta toiseen, mutta niitä tulee ja menee melko tiuhaan tahtiin. Vielä pari vuotta sitten olisi voinut helposti sanoa, että Antti Tuiskua toivotaan joka ilta, mutta siinäkin on tapahtunut selvää hiipumista.

– Nykyään nuoriso kuuntelee vähemmän radiota ja enemmän Spotifyta, jossa musiikkia on huomattavasti enemmän tarjolla kuin mitä pelkän radion välityksellä on mahdollista kuulla. Tämä on vain hyvä juttu, ja se pitääkin homman mielenkiintoisena, kun koko ajan pitää tehdä töitä, jotta musiikkikirjasto pysyy ajankohtaisena.

Mitkä ovat omat suosikkisi?

– Omat suosikkini vaihtelevat tiuhaan, mutta musiikkityylinä house on lähimpänä sydäntä. House on syntynyt diskomusiikin vaikutuksesta, ja onkin sen luontainen jatkumo, joten fiilistelen myös vanhaa diskomusiikkia.

– Yökerhoissa tulee soitettua musiikkia todella laajalla skaalalla, ja aina sieltä eri genreistä löytyy ne omat suosikit, joita sitten tuleekin enemmän soitettua. Hyvässä biisissä on asennetta ja sielua ja sen pitää herättää jonkinnäköisiä tunteita.

Vinyyli vai mp3?

– Tähän pitää vastata vinyyli, mutta fakta on, että nykyään suurin osa musiikista on digitaalisessa muodossa, niin myös itsellä. Vinyylejä löytyy joitain satoja, mutta keikkakoneella on mp3-musiikkitiedostoja reilut 8 000 kappaletta.

– Ekat dj-keikat on tullu tehtyä jo ala-asteella, joten uralla on mittaa, jos sieltä alkaa laskemaan. Nelisen vuotta olen nyt tehnyt työkseni dj-hommia. Tuon neljän vuoden aikana en ole ollut juurikaan viikkoa pitempään ilman keikkoja, mutta nyt viimeisestä keikasta on aikaa jo se pari kuukautta.

Kommentoidut