Kallislahden koulun teknisen työn tilat sijoitetaan ehkä tilaelementtiin koulun pihalle – Tilaelementtirakennusta harkitaan myös lasten päivähoidolle

Kiinteistöjohtaja Jukka Oikarin mukaan valtuuston myöntämällä remonttirahalla ei koulun kellarikerroksen remonttia kannata aloittaa.

Timo Seppäläinen

Kallislahden koulun teknisen työn opetustilat ovat nyt työmaaparakeissa, joita oli tarkoitus käyttää kellaritilojen remontin ajan.
Kallislahden koulun teknisen työn opetustilat ovat nyt työmaaparakeissa, joita oli tarkoitus käyttää kellaritilojen remontin ajan.

Kallislahden koulun teknisen työn tilojen remontti saattaa peruuntua. Tekninen lautakunta velvoitti virkamiehet selvittämään, voidaanko teknisen työn tilat sijoittaa tilaelementteihin sen sijaan, että koulutalon kellarikerros remontoidaan.

Virkamiehet selvittävät samalla, voisiko tilaelementteihin sijoittaa lasten päivähoitoa. Kallislahdessa tulee päivähoitopaikoista pula, kun alueen kolmesta yksityisestä perhepäivähoitajasta kaksi jää eläkkeelle.

Tilaelementti on koulun pihalle sijoittuva erillinen, siirrettävä rakennus.

Kallislahden koulun teknisen työn opetustilat ovat nyt kaupungin vuokraamissa työmaaparakeissa. Tarkoitus oli, että työmaaparakit ovat käytössä kellarikerroksen remontin ajan.

Tekninen lautakunta käsitteli toimitilapalvelujen lisämäärärahapyyntöä, mutta lisämäärärahan myöntämisen sijaan lautakunta päätti selvityttää tilaelementtiratkaisun.

Kaupunginvaltuusto myönsi talousarviokokouksessaan viime vuonna Kallislahden koulun välttämättömiin korjauksiin 150 000 euroa.

Kiinteistöjohtaja Jukka Oikarin mukaan valtuuston myöntämä raha ei riitä, jos koulun kellaritilat halutaan korjata lakien ja määräysten mukaiseen kuntoon. Siksi toimitilapalvelut pyysi 200 000 euron lisämäärärahaa. Oikarin mukaan kustannukset voivat vielä nousta.

Oikarin mukaan 150 000 euron määrärahalla ei remonttia voida aloittaa, koska ne eivät riitä koko remonttiin.

– Jos remonttia ruvetaan tekemään, on poistettava tervapikieristeet.

Näillä näkymin Kallislahden koulussa Oikarin mukaan korjataan vain lämpöverkoston rikkoutunut putki. Myös koulun maanpäällisten osien remontissa jouduttaisiin mittaviin purkutöihin.