Savonlinnasta löytyy ahkeria jätteiden lajittelijoita — Kesämökkipaikkakunnista pakkausjätettä kertyi kolmanneksi eniten, katso tästä Suomen TOP 10

Kimmo Seppälä

Savonlinnassa keräysmäärät ovat alimmillaan helmikuussa ja korkeimmillaan heinäkuussa.
Savonlinnassa keräysmäärät ovat alimmillaan helmikuussa ja korkeimmillaan heinäkuussa.

Savonlinnasta löytyvät Suomen kesämökkipaikkakuntien kolmanneksi ahkerimmat pakkausjätteiden lajittelijat.

Suomen pakkauskierrätys Rinki oy vertasi ekopisteidensä kesäkuukausien keräysmääriä Tilastokeskuksen listaukseen Suomen suosituimmista mökkipaikkakunnista.

Hyväksi kolmoseksi sijoittuu Savonlinna, jossa kerättiin pakkausjätettä eli kartonki-, lasi- ja muovipakkauksia sekä pienmetallia seitsemän kiloa asukasta kohti viime kesänä.

Suosituimpien kesämökkipaikkakuntien ahkerimmat lajittelijat asustelevat kesäisin saaristossa. Kemiönsaarella kerättiin 9,5 kiloa ja Paraisilla 7,7 kiloa pakkausjätettä asukasta kohti.

Savonlinnassa keräysmäärät ovat alimmillaan helmikuussa (0,67 kiloa/asukas) ja korkeimmillaan heinäkuussa (1,8 kiloa/asukas).

Monien mökkipaikkakuntien pakkauskeräyksessä näkyy mökkiläisten saapuminen mökeille ja paluu takaisin kotiin. Keräysmäärät ovat suuret toukokuussa, tippuvat hieman kesä–heinäkuussa ja nousevat jälleen elokuussa.

— Kesäkuukausiin varaudumme mökkipaikkakunnilla lisäämällä tyhjennysvälejä ja keräysvälineitä kesäkauden ajaksi. Mökkipaikkakunnillakin kannattaa käyttää puristinpisteitä, sillä niissä on yleensä hyvin tilaa, pisteet säilyvät siistimpänä ja harvempien tyhjennysvälien vuoksi puristimet ovat ekotehokkaita, kertoo Ringin operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori.

 

TOP 10 ahkerimmat lajittelijat kesämökkikunnittain

Suomen 10 vilkkaimmin lajittelevat kesämökkipaikkakunnat toukokuusta elokuuhun

Kemiönsaari: 9,5 kiloa
Parainen: 7,7
Savonlinna: 7
Mäntyharju: 6,5
Raasepori: 6,3
Naantali: 5,7
Kuusamo: 5,4
Hämeenlinna: 4,9
Salo: 4,52
Lohja: 4,48