Kompakti kokonaisuus nykytarpeisiin: Parikkalassa vuosi sitten käyttöön otettu uusi raja-asemarakennus saa kehuja niin työntekijöiltä kuin asiakkailta

Parikkalassa vuosi sitten käyttöön otettu uusi raja-asemarakennus saa kehuja niin työntekijöiltä kuin asiakkailta.

Katri Levänen

Kompakti kokonaisuus nykytarpeisiin: Parikkalassa vuosi sitten käyttöön otettu uusi raja-asemarakennus saa kehuja niin työntekijöiltä kuin asiakkailta

Viime kesänä valmistunut uusi raja-asema Parikkalan rajanylityspaikalle on osoittautunut toimivaksi ja tuonut viihtyvyyttä sekä työntekijöille että asiakkaille. Entinen 1990-luvulta peräisin ollut rakennus oli jo tullut tiensä päähän.

— Vanhaa parakkimallinen rakennusta oli jo lähes puhki kulunut eikä sitä alunperinkään oltu suunniteltu meidän tarpeisiimme. Rakennuksen koko ei juuri muuttunut, mutta moni muu asia kyllä, kertoo Kolmikannan rajavartioaseman vanhempi rajavartija Matti Nokelainen.

Nokelainen pitää ajanmukaista ja siistiä raja-asemaa merkittävänä tekijänä henkilöstön työmukavuuden kannalta. Vaikka edellisessä rakennuksessa ei sisäilmaongelmaa oltu todettu, on uusi ilmanvaihtojärjestelmä niin ikään iso juttu.

Katri Levänen

19196822.jpg

Itse rakennusprojekti suunnitteluvaiheesta raja-aseman käyttöön ottoon kesti vajaan vuoden ja valmiiden elementtien pystytys paikan päällä hoitui Nokelaisen mukaan nopeasti.

— Niin kutsutuissa kaistatarkastustiloissa toimittiin vain hetki ja vaihdos meni kaikin puolin kivuttomasti, hän kertoo.

Kerrosalaa raja-asemarakennuksessa on noin 150 neliötä, johon kuuluvat viranomais- ja tarkastustilat, sosiaalitilat sekä asiakasaulat saapuville ja lähteville. Rakennuksen kokoa rajoittivat muun muassa kaistat, jotka haluttiin säilyttää ennallaan.

Rakennusprojektissa mukana ollut Nokelainen kertoo, että kiinteistö on suunniteltu vastaamaan nykytarpeisiin.

Tällä hetkellä Parikkalan rajanylityspaikan kautta kulkee päivittäin vaihtelevasti 40—60 kuormaa puutavaraa eri muodoissa.

— Mahdolliset muutokset henkilöstömäärissä tai liikenteessä vaatisivat uudelleenarviointia myös tilojen suhteen, sanoo Nokelainen.

Katri Levänen

19196820.jpg

Katri Levänen

19196817.jpg

Uusimmat uutiset