Attendo myy terveyspalvelut Terveystalolle — Savonlinnassa kauppa koskee Attendo Hammaslääkäreitä Olavinkadulla

Sulkava on ulkoistanut sosiaali- ja terveyspalvelunsa Attendolle. Terveystalo taas on hoitanut Rantasalmen kunnan terveyspalvelut vuodesta 2015.

Taru Hokkanen

 Olavinkadun hammaslääkäripalvelut ovat mahdollisesti syksystä alkaen osa Terveystalon  palvelutarjontaa, jos Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyy kaupan.
Olavinkadun hammaslääkäripalvelut ovat mahdollisesti syksystä alkaen osa Terveystalon  palvelutarjontaa, jos Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyy kaupan.

Hoiva- ja terveyspalvelujätti Attendo myy terveyspalvelunsa Terveystalolle. Kauppahinta on 233 miljoonaa euroa. Attendo keskittyy jatkossa hoivapalveluihin Pohjoismaissa.

Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalainen aloitti terveyspalveluliiketoiminnan Suomessa vuonna 2000. Vuonna 2007 mukaan tulivat hoivapalvelut.

Savonlinnassa Attendo pyörittää pääasiassa palvelukoteja. Attendo Hammaslääkärit Oy Olavinkadulla on ainoa terveyspalvelujen tarjoaja, ja siirtyy nyt siis Terveystalolle.

Lisäksi Sulkava on ulkoistanut koko sosiaali- ja terveyspalvelunsa Attendolle.  Attendon viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lauri Korkeaoja sanoi Itä-Savolle maaliskuussa, ettei terveyspalveluliiketoiminnan myynti vaikuta palvelutoimintaan Sulkavalla. 

Terveystalolla puolestaan on Savonlinnassa lääkärikeskus. Rantasalmen kunta taas on ostanut sosiaali- ja terveyspalvelut Terveystalolta vuodesta 2015 alkaen.

Attendo terveyspalvelut

Attendo Suomen terveyspalvelut koostuvat henkilöstöpalveluista, perusterveydenhuollosta, työterveyshuollosta, suun terveydenhuollosta sekä kokonaisulkoistuksista.

Liiketoiminta käsittää noin 100 palveluyksikköä, joissa työskentelee noin 1600 kokoaikaista työntekijää.

Liikevaihto vuonna 2017 oli noin 230 miljoonaa euroa ja liikevoitto noin 20 miljoonaa euroa.

Kaupan lopullinen toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet