Kuvia kotikulmilta — punkaharjulaiset ja kerimäkeläiset pääsevät Pasi Lensun valokuvausoppiin

Valokuvauskurssilla pääsee tutkimaan omaa arkiympäristöään kameran etsimen takaa. Ajatuksena on, että lähitienoo eri vuodenaikoina ikuistuu kuviksi.

Eeva Mikkonen

Punkaharjulla ja Kerimäellä järjestetään uudenlainen valokuvauskurssi Kuvia kotikulmilta. Kurssin vetäjänä toimii valokuvaaja Pasi Lensu. Tarkoituksena on ikuistaa lähiympäristöä neljänä vuodenaikana kurssilaisten omin kameroin, kännyköin ja pokkarein.
Punkaharjulla ja Kerimäellä järjestetään uudenlainen valokuvauskurssi Kuvia kotikulmilta. Kurssin vetäjänä toimii valokuvaaja Pasi Lensu. Tarkoituksena on ikuistaa lähiympäristöä neljänä vuodenaikana kurssilaisten omin kameroin, kännyköin ja pokkarein.

Punkaharjulla ja Kerimäellä järjestetään uudenlainen valokuvauskurssi Kuvia kotikulmilta. Tarkoituksena on tallentaa paikallisia kuvakulmia ja ikuistaa lähiympäristöä neljänä vuodenaikana.

Punkaharjun kurssi alkaa Punkaharjun kirjaston tiloissa torstaina 5.10. kello 17–20 teoriaosuudella. Lauantaina 14.10. kurssi jatkuu kello 10–13 maastoon jalkautumalla ja kurssin vetäjän, valokuvaaja Pasi Lensun, oppeja jokaisen kurssilaisen omaan kalustoon soveltamalla.

Kurssille otetaan maksimissaan 15 osallistujaa. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 29.9. asti.

— Parhaimmillaan kurssi on yhteisöllistä toimintaa ja mukaan voi ottaa oman kaluston kännykästä järjestelmäkameroihin ja droneihin.

Pasi Lensu käy läpi kameran teknisiä perustoimintoja ja kertoo kuvaamisesta käytännön esimerkein. Hän on aiemmin vetänyt muun muassa luontokuvauskursseja, ja kokemuksen perusteella suurimmat harrastajien ongelmat ovat tarkennuksessa ja valotuksessa. Pitää mennä myös tarpeeksi lähelle kohdetta ja vaihdella kuvakulmaa.

— Monesti kyse on hyvinkin simppeleistä jutuista, että kuvaaja saa haluamansa lopputuloksen. Muutama pikku kikka lisää siihen, mitä on tottunut tekemään, ja se on siinä, sanoo Lensu, joka muistetaan muun muassa upeista vedenalaiskuvauksistaan Järven tarinassa.

— Minulla on aina ollut intohimo kuvaukseen. Siitä tuli harrastus ja työ, pari vuotta olen toiminut toiminimellä opetuksen ohessa. Kotimaan luonto kiehtoo paljon.

Lensu kertoo, että kurssin ideana on kuvata arkipäivän estetiikkaa. Aihe voi olla luontoa, kasveja, eläimiä, rakennuksia, miten kurssilainen haluaa. Joku liikkuu paljon vesillä, toinen haluaa ikuistaa näköalapaikan tai saman maastokohteen eri vuodenaikoina. Liikkeellä voi olla aivan lähiympäristössäkin, metsään rämpimään ei ole pakko lähteä.

— Sama kohde näyttäytyy eri tavalla syksyllä, talvella, illalla ja päivällä.

Tarkoituksena on tuottaa syksyn kuvista näyttely, olipa se paperikuvista koottu näyttely, Power Point –esitys tai YouTube-videokooste. Kuvausta on tarkoitus jatkaa myös talvella, keväällä ja kesällä niin, että punkaharjulaisen ympäristön vuodenkierto näkyy kuvissa.

— Kurssisuunnitelma on alustava. Haluamme antaa kurssisisällön suunnittelussa tilaa kurssilaisten ideoille ja ajatuksille. Ihannetila olisi, jos kurssille saataisiin eri-ikäisiä koululaisista vanhempiin ja kurssilla syntyisi uusia ystävyyksiä ja kontakteja, miettii kurssin puuhanainen, projektikoordinaattori Riitta Kärkkäinen Savonlinnan Seudun Kolomosesta.

Kerimäellä vastaava kurssi järjestetään 2.11. ja 11.11. Kerimäen Pysäkin tiloissa. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 27.10. asti.

Valokuvauskurssi Kuvia kotikulmilta ilmoittautumiset riitta.karkkainen@kolomonen.fi tai 044 571 5932.

Eeva Mikkonen

Eeva Mikkonen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.