Essote tiukentaa maski- ja etäkokoussuosituksia – Koronatartuntoja alueella löydetty maanantain ja tiistain aikana 20, karanteeniin yli sata

Essote suosittelee kasvomaskeja kaikkeen julkiseen liikenteeseen. Kokoukset suositellaan pidettävän etänä viikon ajan.

Taimi Haimila

Essote tiukentaa suosituksiaan ja suosittelee kasvomaskeja kaikkeen julkiseen liikenteeseen.
Essote tiukentaa suosituksiaan ja suosittelee kasvomaskeja kaikkeen julkiseen liikenteeseen.

Essote tiukentaa suosituksiaan maanantai-iltana löytyneen koronatartuntojen ryppään vuoksi.

Maanantain ja tiistain (8.9.) aikana Essoten alueella on löydetty kaikkiaan 20 uutta koronatartuntaa. Kaikki löydetyt positiiviset koronatestien tulokset liittyvät samaan tartuntaketjuun.

Essote tiedotti maanantaina illalla kolmesta ja tiistaina aamupäivällä kahdesta tartunnasta. Tiistain kuluessa testeissä löytyi vielä 15 tartuntaa lisää.

– Tiukennamme jälleen suosituksia. Suosittelemme, että Mikkelin alueella kaikki kokoukset pidetään etänä ainakin viikon ajan. Kasvomaskeja suosittelemme jälleen käytettäväksi kaikessa julkisessa liikenteessä ja tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa. Hyvä käsi- ja yskimishygienia on nyt tavallistakin tärkeämpiä. Niillä voidaan välttää monta jatkotartuntaa, sanoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Tartuntoja todennäköisesti lisää

Kyse on tiedotteen mukaan Jukureiden A-junioreiden joukkueen eräiden jäsenten sairastumisista ja altistuksista. Essote testaa koko joukkueen ja oireita saaneet altistuneet.

Altistuneissa on myös Essoten työntekijöitä ja kuntayhtymä tiukentaa omia ohjeistuksiaan.

– Pidän todennäköisenä, että testeistä löytyy tartuntoja vielä lisää. Karanteeniin asetettavia tulee olemaan yli sata. Olemme yhteydessä viranomaisiin Kouvolaan ja Hämeenlinnaan, joissa joukkueella oli viikonloppuna pelit, kertoo Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Mikkelin kaupunki ja jääkiekkojoukkue Jukurit kertovat omilla sivuillaan toimistaan tilanteen johdosta. Yksi sairastuneista on ollut tartuttavana Mikkelin lukiolla.

Tämän seurauksena tartunnan saaneen opiskelijan opetusryhmä opettajineen on asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.

– Tartunnan saanut oli eilen maanantaina läsnä yhdellä oppitunnilla. Essoten arvion mukaan karanteenin osalta tämän opetusryhmän asettaminen karanteeniin on tässä vaiheessa riittävä toimenpide, Mikkelin lukion rehtori Jari Tuomenpuro kertoi tiistaina.

Muut Mikkelin lukion opiskelijat ovat ainakin tiistain etäopetuksessa, abiturientit lokakuun alkuun asti.

Jukuri-Juniorien tiistain joukkueharjoitukset on peruttu, ja U20-joukkueen seuraavat ottelut luultavasti perutaan.

Altistumisten vuoksi Jukurien U20-joukkue sekä sen kanssa tekemisissä olleet valmentajat ja muut toimihenkilöt on asetettu 14 vuorokauden karanteeniin.

Artikkelia päivitetty 8.9. klo 17.12: Päivitetty koronatartuntojen määrä alueella.