Maksuton paikallisliikenne nuorille jatkuu myös ensi vuonna: "Savonlinnalaiset nuoret osaavat käyttäytyä niin hyvin busseissa"

Vuoden alusta alkanut kokeilu alle 18-vuotiaiden maksuttomaan paikallisliikenteeseen saa jatkoa myös ensi vuonna. Kokeilusta on hyviä kokemuksia, sanoo logistiikkapäällikkö Pia Hokka-Itkonen.

Soila Puurtinen

Nuoret ovat saaneet vuoden alusta matkustaa maksutta paikallisliikenteessä iltaisin ja viikonloppuisin.
Nuoret ovat saaneet vuoden alusta matkustaa maksutta paikallisliikenteessä iltaisin ja viikonloppuisin.

Savonlinna jatkaa alle 18-vuotiaiden maksuttoman matkustamisen kokeilua myös ensi vuonna. Logistiikkapäällikkö Pia Hokka-Itkosen mukaan vuoden kokeilusta on saatu niin hyviä kokemuksia, että sitä kannattaa jatkaa.

— Savonlinnalaiset lapset ja nuoret osaavat käyttäytyä hyvin, eivätkä aiheuta autoissa mitään häiriöitä, Hokka-Itkonen kehuu.

Lapset ja nuoret ovat pääsee kulkemaan ilmaiseksi kaupunkialueen paikallisliikenteessä arkisin kello 16 jälkeen sekä viikonloppuisin ja koulujen lomapäivinä.

Maksuttoman matkustaminen sai alkunsa kuntalaisaloitteesta ja se otettiin käyttöön vuoden alusta. Matkalla pitää olla määränpää, eikä pelkkä ajan viettäminen autossa ole sallittua.

Saadakseen ilmaisen matkan, nuorella tulee olla matkakortti. Sitä ei kuitenkaan vaadita alle 5-vuotiailta.

Vuodelle 2018 matkakortin voi lunastaa Matkahuollossa 17.12.2018 alkaen. Uuden matkakortin lunastusmaksu on 20 euroa.Vanhan maksukorttiin taas lunastetaan matkustusoikeutta. Lataamisen yhteydessä asiakkaalta peritään 13,50 euron latausmaksu.

Nuoren matkakortti ja ilmaisen matkustamisen oikeus on voimassa koko vuoden 2019, vaikka tämä täyttäisi vuoden aikana 18 vuotta.
Kokeilun jatkamista arvioidaan uudelleen vuoden 2019 lopussa.