Järvikylpylän suunnittelijat yhtä hymyä, kun upea kylpylä aukesi virallisesti Rantasalmella

Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo ovat suunnittelleet paljon hienoja rakennuksia, mutta Järvisydämen kylpylä on ainutlaatuisin kaikista.

Antti Varonen

Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo saapuivat perjantai-iltana Järvikylpylään. Päivällä oli luisteltu järvellä, ja illalla kelpasi katsella oman suunnittelun upeaa tulosta.

Hotel & Spa Resort Järvisydämen Järvikylpylä avasi perjantaina kello 15 ovensa virallisesti asiakkailleen. Ensimmäisten joukossa upeaan kylpylään saapuivat tutustumaan sen suunnittelijat Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo.

Kuopiolainen Partanen & Lamusuo Oy on arkkitehtuuri-, taide- ja muotoilustudio, jonka suunnittelutaidolla on tehty monta upeaa rakennusprojektia.

Suunnittelu-uran upein kohde taitaa kuitenkin olla tämä tuorein. Rantasalmen Järvikylpylä on ainutlaatuinen kohde, joka on ollut suunnittelijoille rakennusvaiheessa suuri haaste ja valmistuessaan iso ilonaihe.

Rantakallioon louhitun kylpyläkokonaisuuden valmistuminen venyi hieman pitemmäksi kuin jossain vaiheessa ajateltiin, mutta lopputulos on niin hyvä, että huolellisuus kannatti.

— Ei tällaista ole missään päin Suomea – eikä taida olla maailmallakaan. Tämä oli meille todella mieluista työkohde, toteaa Heikki Lamusuo.

— Koko Järvisydämen paikka on maisemaltaan ja rakennuksiltaan niin uniikki, että siinä oli taustaa lähteä liikkeelle tätä suunnittelemaan. Markus Heiskanen oli meille mahtava yhteistyökumppani, Jaana Partanen toteaa.

— Halusimme tehdä kylpylän oikeasti kallion sisään. Louhinnan muodostama suunta oli joskus erilainen kuin oli suunniteltu, ja siinä vaiheessa suunnitelmia muutettiin, Lamusuo toteaa.

Lamusuon mielestä oli hieno ratkaisu valita rakennusmateriaalit aidosta suomalaisesta luonnosta uppotukkeja, luonnonkiveä ja oksakaiteita myöten.
— Kokonaisuus istuu tähän maisemaan samalla tavalla kuin istui saman suvun jo 1600-luvulla Porosalmessa aloittama kievaritoiminta, Partanen sanoo.
— Tästä tuli todella hieno ja olemme todella tyytyväisiä, hän jatkoi.

Hetken päästä suunnittelijat pulahtivat altaaseen ja kiteyttävät tunnelmansa oheisella videolla.

Ossi Tynkkynen