Savonlinnan joukkoliikenteen aikataulut muuttuvat maanantaina – Paikallisliikenne loma-aikojen aikatauluun, osa muusta liikenteestä saatetaan keskeyttää 30. päivänä

Jos matkustajamäärät yhä vähenevät, osa reiteistä saatetaan keskeyttää 30.3. Tällaisia reittejä ovat Savonlinna–Punkaharju, Pellossalo–Savonlinna, Juvola–Savonlinna ja Savonranta–Kerimäki.

Soila Puurtinen

Paikallisliikenne siirtyy maanantaina loma-aikataulujen mukaiseen liikenteeseen. Osa muista kaupungin ostamista reiteistä saattaa viikon kuluttua jäädä tauolle, jos matkustajamäärät edelleen vähenevät.
Paikallisliikenne siirtyy maanantaina loma-aikataulujen mukaiseen liikenteeseen. Osa muista kaupungin ostamista reiteistä saattaa viikon kuluttua jäädä tauolle, jos matkustajamäärät edelleen vähenevät.

Savonlinnan kaupungin hankkiman joukkoliikenteen vuorot muuttuvat maanantaista 23. maaliskuuta alkaen.

Joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat vähentyneet, kun koronaviruksen leviämisen estämiseksi on muun muassa suljettu koulut ja monet työikäiset ovat siirtyneet etätöihin ja kun ikäihmisten liikkumista on rajoitettu.

Kaupungin tiedotteen mukaan kaupungin hankkiman joukkoliikenteen liikennöintiä jatketaan muuttuneilla aikatauluilla, jotta yhteiskunta toimii ja ihmisten töihin pääsy turvataan.

– Turhaa matkustamista kehotetaan kuitenkin välttämään ja suositellaan kulkemaan polkupyörällä, jalan tai omalla ajoneuvolla tartuntariskien välttämiseksi. Tällä varmistetaan myös se, että ne joiden täytyy käyttää joukkoliikennettä, voivat tehdä sen turvallisesti, tähdentää kaupunki tiedotteessaan.

Jos on minkäänlaisia flunssaan oireita, matkustamista pitäisi välttää.

Liikennevälineiden siivousta tehostetaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Tilannetta seurataan, ja osa liikenteestä saatetaan keskeyttää 30. maaliskuuta, jos matkustajat entisestään vähenevät

Paikallisliikenteessä otetaan käyttöön loma-ajan aikataulut.

Muussa liikenteessä matkustajamääriä tarkkaillaan ja vuoromuutoksia tehdään tarpeen mukaan. Matkustajille tiedotetaan mahdollisista muutoksista.

Osa liikenteestä keskeytetään 30. maaliskuuta, jos matkustajat entisestään vähenevät. Tällaisia reittejä ovat Savonlinna–Punkaharju, Pellossalo–Savonlinna, Juvola–Savonlinna ja Savonranta–Kerimäki.

Ajantasaiset aikataulut löytyvät kaupungin kotisivuilta.

23. maaliskuuta liikkeelle lähdetään seuraavilla aikatauluilla

Paikallisliikenne otetaan käyttöön loma-ajan aikataulut

Palveluliikenne (PALI 1 ja PALI 2) ajetaan aikataulun mukaan

Savonlinna-Punkaharju ajetaan aikataulun mukaan. Keskeytetään 30.3.2020, jos matkustajamäärät vähenevät entisestään

Pellossalo-Savonlinna ajetaan Pellossalosta Savonlinnaan klo 6.35 ja Savonlinnasta Pellossaloon klo 15.10 (muita vuoroja ei ajeta). Keskeytetään 30.3.3020, jos matkustajamäärät vähenevät entisestään

Juvola-Savonlinna ajetaan aikataulun mukaan. Keskeytetään 30.3.2020, jos matkustajamäärät vähenevät entisestään

Kerimäki-Savonlinna otetaan käyttöön loma-ajan aikataulut.

Savonranta-Kerimäki otetaan käyttöön loma-ajan aikataulut. Keskeytetään 30.3.2020, jos matkustajamäärät vähenevät entisestään.

Asiointiliikenteet Ajetaan tilauksesta Punkaharjun ja Savonrannan sisäiset asiointiliikenteet. Ajetaan tilauksesta Pellossalo-Sln ja Ahvensalmi-Sln välit.