Heikinpohjan koululta varastettiin suuri määrä arvotavaraa — Varkaat veivät mennessään kameroita, niiden objektiiveja ja kuulokkeita

Nätkin koulun oppilaat eivät päässeet torstaiaamuna omiin opetustiloihinsa. Poliisi toivoo saavansa lisää rikokseen mahdollisesti liittyviä vihjeitä. Niitä on kyllä jo tullutkin.

Vesa Vuorela

Poliisi on käynyt tekemässä teknistä tutkinta Heikinpohjan koululla, jonne oli tunkeuduttu luvatta torstain vastaisena yönä.
Poliisi on käynyt tekemässä teknistä tutkinta Heikinpohjan koululla, jonne oli tunkeuduttu luvatta torstain vastaisena yönä.

Savonlinnassa Talvisalon koulun Heikinpohjan toimipaikkaan oli tunkeuduttu luvatta torstain vastaisena yönä tällä viikolla.

Itä-Suomen poliisista kerrotaan, että poliisi tutkii tapausta nimikkeellä törkeä varkaus.

Murto oli tehty varsinaiseen koulutilaan sekä erilliseen, tutkijoille vuokrattuun tutkimustilaan. Tiloihin on menty keskiviikon kello 15.00 ja torstain kello 6.30 välisenä aikana.

Koulun tiloista on varastettu merkittävä määrä omaisuutta. Murtosaaliina on muun muassa lennätettäviä drone-kameroita, järjestelmäkameroita ja niihin kuuluvia objektiiveja, matkapuhelin, kuulokkeita ja muutakin elektroniikkaa.

Poliisi arvioi, että varkaiden saamien elektronisten laitteiden arvo hipoo 10 000 euroa. Muun muassa tästä syystä poliisi tutkii rikosta törkeänä varkautena.

Poliisin tekniset tutkijat ovat käyneet koulun tiloissa. Poliisi on saanut muutaman pieniä yleisövihjeitä murtoon liittyen. Niitä on alettu tarkistaa.

Poliisin arvion mukaan tiloissa on liikkunut useampi kuin yksi murtovaras.

Heikinpohjan koululaisten lisäksi Heikinpohjan koulussa käy kouluaan myös noin 120 Nätkin koulun oppilasta, kun Nätkin koulurakennus on ollut remontissa siellä ilmenneiden sisäilmaongelmien vuoksi.

Murtovarkaiden vierailun vuoksi koulupäivän pitoon tuli poikkeusjärjestelyjä Nätkin koulun oppilaita koskien. Nätkin koulun rehtori Virpi Pöllänen kertoo, etteivät Nätkin koulun oppilaat, eikä henkilökunta, saaneet mennä heille varattuihin koulutiloihin torstaina, koska poliisi teki tiloissa teknistä tutkintaa.

— Iso kiitos pitää antaa kuitenkin Heikinpohjan koulun henkilökunnalle, joka järjesti meille tilat, jotta koulupäivä saatiin lopulta käyntiin ja vietyä turvallisesti loppuun saakka.

— Meille tilanne aiheutti totta kai isoja poikkeusjärjestelyjä, koska emme päässeet omiin koulutiloihimme, Pöllänen sanoo.

Rikokseen mahdollisesti liittyvistä yleisövihjeistä pyydetään ilmoittamaan puhelinnumeroon 0295 415 232 ja sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Juttua on muokattu kello 12.50 ja siihen on lisätty poliisilta saadut tämän hetken tiedot.

Uusimmat uutiset