Punkaharju Resort hakee sijoittajaa myös maailmalta

L-Housen tulevaisuuden rooli Punkaharju Resortissa on kiinni mahdollisen sijoittajan lähtökohdista.

Petri Vanhanen

Punkaharju Resort sijaitsee Tuunaansaaressa. Lomakeskuksen toiminta jatkuu ennallaan samalla, kun sijoittajaa etsitään.
Punkaharju Resort sijaitsee Tuunaansaaressa. Lomakeskuksen toiminta jatkuu ennallaan samalla, kun sijoittajaa etsitään.

Punkaharju Resortille, eli entiselle Punkaharjun lomakeskukselle, haetaan investoria entistä laajemmalta alueelta.

Kohde on ollut tarjolla neljän vuoden ajan eri välittäjien kautta, viimeisimmäksi Suomen Yritysmyynnillä, reilun yhdeksän miljoonan euron kokonaishintaan.

– On vähän väärin sanoa, että se olisi myytävänä. Siihen on etsitty investoria siitä asti, kun kaavoitus on ollut kunnossa, eli neljä vuotta, sanoo L-Housen hallituksen puheenjohtaja Leevi Hakola.

L-House omistaa Punkaharju Resortin.

Noin 60 hehtaarin alueella on vielä rakennusoikeutta 23 500 kerrosneliömetrille.

Hakola toteaa, että L-Housen tulevaisuuden rooli Punkaharju Resortissa on täysin kiinni mahdollisen sijoittajan lähtökohdista.

– Meille on oleellisinta, että saisimme sen iso alueen rakentumaan. Meidän resurssimme eivät siihen riitä. Jos mahdollinen uusi omistaja haluaisi siitä ympäriltä esimerkiksi Kesämaan, niin emmehän me siihen sitten jumiin jää. Kaikki on kiinni siitä, mitä mahdollinen ostaja tarvitsee ja haluaa.

Yrityskauppa-asiantuntija Risto Huvila Suomen Yritysmyynnistä kertoo, että eritasoisia neuvotteluja on käynnissä ja myös ulkomaisia sijoittajia tavoitellaan.

– Tässä maailmanajassa tämä on iso kohde. Pyrimme lähestymään niitä tahoja, joilla on jo olemassa olevaa intressiä tuoda matkailijoita Suomeen myös muualta päin maailmaa. Alueelle kaavoitettu iso rakennusoikeus mahdollistaa monenlaiset investoinnit.

Punkaharju Resortiin kuuluu Kesämaan lisäksi loma-asuntoja, hotelli sekä ravintoloita.

Lomakeskuksen toiminta jatkuu entiseen malliin samalla, kun sijoittajaa etsitään.

Seija Gustavsson

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.