Laitaatsalmen uuden sillan valutyöt alkavat — liikenne pysäytetään ajoittain maanantaista alkaen

Valutyöt ja betonin pumppaus pyritään tekemään pääosin ajoradan ja kevyen liikenteen väylän ulkopuolella. Liikenne joudutaan silti pysäyttämään ajoittain.

Tuija Pauhu

Laitaatsalmen uuden sillan betonivalut alkavat maanantaina.
Laitaatsalmen uuden sillan betonivalut alkavat maanantaina.

Laitaatsalmen uuden sillan betonivalutyöt alkavat tulevana maanantaina. Alustavan aikataulun mukaan valutöiden pitäisi kestää lauantaihin saakka.

Liikennevirasto pyytää välttämään tarpeetonta liikkumista tietyömaan läheisyydessä valutyön aikana.

Töiden sujuvoittamiseksi liikennettä joudutaan ajoittain pysäyttämään, vaikka Liikenneviraston mukaan valutyöt ja betonin pumppaus pyritään tekemään pääosin ajoradan ja kevyen liikenteen väylän ulkopuolella.

Henkilöautojen käytössä on työmaa-alueella kaksi kaistaa. Raskaat ajoneuvot kulkevat Laitaatsalmen vanhan sillan yli yksi kerrallaan sillan kantavuuden takia. Liikenteenohjaajat turvaavat sujuvaa liikennettä, ja kevyt liikenne ohjataan betonipaikan ohi.

Vesiliikennettä Laitaatsalmessa valutyöt eivät rajoita.

Valun aiheuttamien haittojen takia on haettu melulupa. Valu tehdään yhtäjaksoisena. Betonimassaa toimitetaan valua varten noin kahdeksan kuorma-autollista tunnissa.

Valutyöt alkavat alustavan aikataulun mukaan maanantaina 21.8 kello 6.00 ja päättyvät lauantaina 28.8.

Anniina Jeskanen

Anniina Jeskanen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.