Sulkavan joulukausi avataan perjantaina karnevaalihenkisesti

Luvassa on joulutori, jouluvalojen sytytys, glögiä ja pipareita, joululauluja kuorojen kera sekä tietysti joulupukki poroineen.

Soila Puurtinen

Joulukausi avataan Sulkavalla tänä vuonna poikkeuksellisen komeasti järjestävän tahon, Sulkavan yrittäjien, 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.
Joulukausi avataan Sulkavalla tänä vuonna poikkeuksellisen komeasti järjestävän tahon, Sulkavan yrittäjien, 40-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Postin lakko on haitannut hieman tapahtumasta tiedottamista. — Juha Reponen

Sulkavalla joulukausi avataan tänä vuonna tavallista näyttävämmissä merkeissä. Talviunta nukkunut tori herätetään henkiin ja se saa kunnian toimia karnevaalityyppisen joulunavauksen päänäyttämönä.

Joulutori avataan perjantaina kello 15, jolloin paikalliset yhdistykset ja yrittäjät aloittavat tuotteidensa myynnin. Kaikki myyjät ovat paikallisia.

Tarjolla on muun muassa Lammastila Hukkasen tuotteita, Sanna Reposen valkosipuleita sekä Muurahaismäen kananmunia pakkasvarauksella. Sulkavan käsityöyhdistyksen myyntipisteeltä voi löytää joululahjat ja Lions Clubilta kauralyhteen linnuille.

Maa- ja kotitalousnaisten kattilat höyryävät: kojulta voi ostaa maukasta joulupuuroa. Torilla on myynnissä myös makkaraa, jos suolaisen nälkä yllättää.

Postin lakko haittaa tiedottamista

Varsinainen juhla alkaa kello 17, jolloin sytytetään kirkonkylän tunnelmalliset jouluvalot. Joulupukki poroineen tuo perinteiset lahjapussukat kello 18, jolloin tarjolla on myös glögiä ja pipareita.

Jouluisia säveliä voi tapailla yhdessä useiden sulkavalaisten kuorojen kanssa. Paikalla ovat kuorot yrittäjyyslukiosta sekä mies- ja naiskuorot.

Järjestäjätaho, tänä vuonna 40 vuotta täyttänyt Sulkavan yrittäjät, on tehnyt juhlavuotensa kunniaksi kaikista järjestämistään tapahtumista special edition -tyyppiset juhlaversiot, kertoo puheenjohtaja Juha Reponen.

— Näin päätettiin tehdä myös joulunavauksen kanssa. Järjestelyt hoidetaan yhdessä Sulkavan yrittäjyyslukion ja kunnan kanssa, Reponen kertoo.

— Postin lakko haittaa hieman tapahtumasta tiedottamista, sillä lehtien jakelu tökkii. Mutta toivotaan että väki löytää paikalle.