Työministeri Tuula Haatainen lupaa tukea Juvan kunnalle Salico-tilanteessa

TE-toimisto on jo käynnistänyt muutosturvan toimintamallin yhdessä Salicon kanssa.

Vesa Vuorela

Salicon tehtaan sulkeminen Juvalla tarkoittaisi sitä, että kunnan työpaikoista katoaa kerralla kuusi prosenttia.
Salicon tehtaan sulkeminen Juvalla tarkoittaisi sitä, että kunnan työpaikoista katoaa kerralla kuusi prosenttia.

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) lupaa tukea Salicossa käynnistyneiden yt-neuvottelujen vuoksi vakavassa tilanteessa olevalle Juvan kunnalle.

Juvalainen kansanedustaja Ano Turtiainen (ps.) jätti kolmisen viikkoa sitten kirjallisen kysymyksen, jossa tiedusteltiin, aikooko ministeri puuttua Etelä-Savossa muhivaan kriisiin, kun Juvan suurin työnantaja siirtyy pois paikkakunnalta.

Vastauksessaan Haatainen toteaa, että Juvan vakava tilanne on huomioitu. Vastauksessa myös listataan asioita, joita on jo tehty.

Yt-neuvottelut loppuvat ensi viikolla

TE-toimistossa on esimerkiksi yhdessä työnantajan kanssa käynnistetty muutosturvan toimintamalli heti Salicon yt-ilmoituksen jälkeen. Juvan kunnan kanssa on tehty suunnitelma työntekijöiden auttamiseksi mahdollisessa irtisanomistilanteessa.

Juvan vakava tilanne on huomioitu. — Tuula Haatainen

Haatainen muistuttaa, että konkreettisiin toimenpiteisiin voidaan ryhtyä vasta, kun yt-neuvottelujen lopputulos on selvillä.

Valtion tämän vuoden talousarviossa on varattu 21 miljoonan euron määräraha alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemiseen.

Summasta viisi miljoonaa euroa suunnataan keväällä 2020 maakunnille niin sanottuun omaehtoiseen kehittämiseen. Haatainen toteaa, että Etelä-Savolle suunnattavaa rahoitusosuutta voidaan alueen omalla päätöksellä käyttää käsillä olevan rakennemuutoksen hoitamiseen.

Juvalaisen salaatti- ja tuoretuotetehdas Salicon tammikuussa käynnistyneet yt-neuvottelut saadaan päätökseen ensi tiistaina, mikäli ilmoitettu kuuden viikon kesto pitää paikkansa.

Tieto tehtaan suunnitellusta sulkemisesta saatiin tammikuun puolivälissä. Tuolloin yt-neuvotteluja käynnistänyt ruotsalaiskonserni tiedotti, että se saa kilpailuetua siirtämällä tuotannon kokonaan Kivikon tehtailleen.

Juvalla tieto otettiin vastaan järkyttynein mielin, sillä tehtaan myötä pieneltä paikkakunnalta on katoamassa yli sata työpaikkaa.

Uusimmat uutiset