Salicon Juvan tehtaan työntekijät: "Meistä tuntuu, että vaihtoehtoja tehtaan säilyttämiseksi ei ole edes selvitetty"

Työntekijöiden mielestä he eivät ole päässeet neuvottelemaan tehtaan tulevaisuudesta kunnolla.

Marika Lehto

Salicon tehdas työllistää 103 henkilöä. Arkistokuva.
Salicon tehdas työllistää 103 henkilöä. Arkistokuva.

Salicon Juvan tehtaan työntekijät kokevat, että työnantaja on päättänyt tehtaan lopettamisesta jo ennen yt-neuvottelujen alkua.

– Meistä tuntuu, että työnantaja ei halua selvittää vaihtoehtoja edes osan työpaikoista säilyttämiseksi, Salicon Juvan tehtaan työntekijöiden pääluottamusmies Heidi Ruuskanen sanoo työntekijöiden keskiviikkona julkaisemassa tiedotteessa.

Tehtaan työntekijät ovat olleet keskiviikkona pois töistään mielenilmauksena työnantajalle.

Työntekijöiden mielestä he eivät ole päässeet neuvottelemaan työnantajan kanssa tehtaan tulevaisuudesta kunnolla, eivätkä he ole saaneet vastauksia kaikkiin kysymyksiin.

Työntekijät palaavat töihinsä torstaina. He vetoavat työnseisauksellaan työnantajaan, jotta tehtaan tuotanto ja työpaikat säilyisivät Juvalla edes osittain.

Työntekijöiden mielestä heidän mahdollisuutensa löytää Juvalta uutta työtä eivät ole kovin hyvät, ja jo tämän takia he toivovat tehtaan säilyttämistä Juvalla.

Salico aloitti tammikuussa Juvan tehtaalla yt-neuvottelut, jotka koskevat koko henkilöstöä. Juvan tehdas työllistää 103 henkilöä, joista 81 työntekijöitä ja loput toimihenkilöitä ja ylempää johtoa.

Tieto tehtaan lopettamisaikeista tuli työntekijöille täytenä yllätyksenä ja pettymyksenä.