Jos et ole koskaan ”päässyt” ambulanssiin tai poliisiautoon, lauantaina se onnistuu Kirkkopuistossa

Palokunta, poliisi ja Karjalan prikaati esittelevät toimintaansa, tavoitteena myös houkutella hakijoita poliisikouluun

Tuija Pauhu

Poliisiauton ovet aukeavat kiinnostuneille lauantaina Savonlinnassa.
Poliisiauton ovet aukeavat kiinnostuneille lauantaina Savonlinnassa.

Kirkkopuiston kenttä Savonlinnassa täyttyy turva-alan kalustolla tulevana lauantaina kun Karjalan prikaatin Kymen pioneeripataljoona tuo nähtäville raivaajaosastonsa kalustoa. Puolustusvoimien ammattiaivaajat antavat siviilissä poliisille virka-apua sodan aikaisten räjähteiden raivaamiseksi, ja tähän toimintaan pääsee nyt tutustumaan.

Lisäksi Rakuunasoittokunta esiintyy kahteen otteeseen noin puolen tunnin esityksillä.

Arjen turvaa -tapahtuma on Etelä-Savon Pelastuslaitoksen, Itä-Suomen poliisin ja Karjalan prikaatin Etelä-Savon aluetoimiston yhdessä järjestämä tapahtuma, jonka tarkoituksena on esitellä kansalaisille eri viranomaisten ja vapaaehtoisjärjestöjen toimintaa ja kalustoa, joilla on merkitystä arjen turvallisuuteen.

Savonlinnan paloasemalta esittelyssä on sammutuskalustoa, ambulanssi, nostolava sekä sukellusvälineistöä. Itä-Suomen poliisilta on paikalla autokalustoa.

Turva-alan toimijat haluavat tapahtuman avulla lisätä kansalaisten turvallisuuden tunnetta. Lisäksi merkittävänä teemana on rekrytoida Savonlinnan seudulta hakijoita Poliisiammattikorkeakouluun. Siksi mukana on nuorempi konstaapeli, poliisiopiskelija kertomassa nykypäivän poliisikoulutuksesta.

Savonlinnan seudun maanpuolustuskillan järjestöt, Maanpuolustuskoulutusyhdistys ja Sinibaretit esittelevät myös toimintaansa. Maanpuolustusnaiset ovat järjestäneet kentälle kahvipisteen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Arjen turvaa-tapahtuma Savonlinnassa Kirkkopuiston kentällä lauantaina 19.5.2018 klo 10.00-14.00.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet