Mäntyrinne etsii uutta omistajaa — Savonlinnan Pihlajalahden muistorikas tanssilava avattiin juhannuksena vuonna 1959

Mäntyrinteen tanssilava Savonlinnan Pihlajalahdessa teki kesäkauden avajaisissa yleisöennätyksen vuonna 1977.

Soila Puurtinen

Pihlajalahden työväenyhdistyksellä ei ole ollut viime aikoina tanssilavalle pitkäaikaista vuokralaista. Siinä yksi syy paikan myymiselle.
Pihlajalahden työväenyhdistyksellä ei ole ollut viime aikoina tanssilavalle pitkäaikaista vuokralaista. Siinä yksi syy paikan myymiselle.

Savonlinnan Pihlajalahden perinteikäs Mäntyrinteen tanssilava on laitettu myyntiin kaikkine karvoineen ja nahkoineen.

Myynnissä on tanssilava ja siihen kuuluva ravintolan siipirakennus. Kauppaan kuuluu niin ikään kerhohuoneisto, grillikatos, lippukoppi ja wc-rakennus.

Asta-myrsky vuonna 2010 rikkoi henkilökunnan huoneesta katon, joka jouduttiin uusimaan. — Vesa Seppänen

Mäntyrinnettä kauppaa Pihlajalahden työväenyhdistys, jonka iäkkäille jäsenille vuonna 1959 valmistuneesta tanssilavasta huolehtiminen on käynyt liian työlääksi.

Yhdistyksen puheenjohtaja Vesa Seppänen kertoi saaneensa perjantaihin mennessä myynti-ilmoituksesta kaksi yhteydenottoa.

Toinen soittaja tiedusteli yleisesti kauppakohteen tietoja. Toisella tuntui olleen kiinnostusta vuokrata tanssilava tulevana kesänä ainakin joiksikin illoiksi.

— Ymmärsin, että hänen ajatuksenaan olisi järjestää Mäntyrinteellä lavatanssi-iltoja ensi kesänä.

Mäntyrinteen tanssilavan avajaisia vietettiin mitenkäs muuten kuin juhannuksena 1959. Vuonna 1960 avattiin lavan yhteydessä siipirakennuksena oleva ravintola. Myyntiin rakennukset on laitettu hiljattain.

— Yhdistyksellä ei ole ollut tanssilavalle pitkäaikaista vuokralaista, ja yhdistyksen oma väki alkaa jo ikääntyä.

— Kiinteistöistä pitää maksaa koko ajan kiinteitä kuluja niin kuin vakuutuksia, sähköliittymän perusmaksuja ja muitakin kuluja. Tässä tilanteessa yhdistys suoraan sanoen vain velkaantuu koko ajan. Siinä ne suurimmat syyt, jotka ovat luopumisen taustalla, Vesa Seppänen kertoo.

Tanssilavalla on ollut kesäisin viime vuosina hyvin vähän toimintaa. Kyläyhdistys on järjestänyt kesällä Mäntyrinteellä Porsasjuhlat ja yhdet karaoketanssit on lavalla vain pidetty mahdollisuuksien mukaan.

— On selvää, ettei näillä tapahtumilla tanssilavan ja muiden kiinteistöjen ylläpitokustannuksia millään kateta, Seppänen sanoo.

Vesa Seppänen kertoo, että Mäntyrinteen tanssilavan kesäkauden avajaisten yleisöennätys tehtiin vuonna 1977.

— Silloin avajaisiin myyntiin 1800 pääsylippua. Sitten 1980-luvulla kävijämäärät alkoivat hiipua.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut