Pitkänsillan remontti etenee aikataulussaan — Kauppatorin risteyksen liikennejärjestelyt palautuvat normaaliksi lokakuun loppuun mennessä

Kaupungin työpäällikkö Janne Reijonen uskoo, että liikennejärjestelyt palautuvat normaaliksi lokakuun loppuun mennessä.

Timo Seppäläinen

Olavinkadun remontti Pitkälläsillalla on edistynyt hyvin, kun kadun reunakivitykset alkavat olla jo paikoillaan.
Olavinkadun remontti Pitkälläsillalla on edistynyt hyvin, kun kadun reunakivitykset alkavat olla jo paikoillaan.

Olavinkadun remontti Pitkälläsillalla etenee suunnitelmien mukaisesti kertoo Savonlinnan kaupungin työpäällikön Janne Reijonen.

Tällä hetkellä työn alla on levähdyspaikkojen ja bussipysäkkien levitysten katutyöt.

— Työ on siirtynyt urakka-alueen loppupäähän torin kulmalle. Siellä rakennetaan parhaillaan kadun keskialuetta, Reijonen kertoo.

Kauppatorin risteyksessä autoilijat ovat joutuneet olemaan koko alkaneen syksyn valppaina, kun liikennejärjestelyt ovat muuttuneet tiheään tahtiin. Erityisjärjestelyt risteyksessä jatkuvat ainakin niin pitkään ennen kuin kadun kivet saadaan paikoilleen. Reunakivitykset sen sijaan ovat jo valmiina.

Reijonen uskoo, että liikennejärjestelyt palautuvat normaaliksi suunnitelmien mukaisesti lokakuun loppuun mennessä.

— Kaikki ei ole ehkä tuolloin valmista, sillä urakkapyynnöstä puuttuneet levikkeiden teot lisäävät työtä, kun kiveystä ja valutyötä tulee lisää. Mutta liikenne normalisoituu aikataulussaan.

Kohennus ulkonäköön

Remontissa Pitkänsillan jalkakäytävä levenee ja ajorata kapenee pysyvästi, kuten kadun länsipäässä on jo tapahtunut. Ajouran kapenemisen vuoksi katuun asennetaan uudet kitakaivot, joiden kautta vesi ohjataan sillan rakenteissa säilyviin vanhoihin kaivoihin.

Kaupungin palveluksessa huhtikuun alussa aloittanut Reijonen uskoo sillan remontin kohentavan huomattavasti sillan alueen ulkonäköä.

Sekä sillan alkupäähän sekä levähdyspaikkojen päätyihin istutetaan suunnitelmien mukaan puut, joiden paikat on ohikulkijoiden jo tässä vaiheessa helppo havaita.

— Lisäksi kun saadaan valaistus vielä toimimaan, näyttää silta kuivina syksyisinä iltoina varmasti hyvältä, hän kuvailee.

Pitkänsillan remontti on osa läpi Olavinkadun tehtävää remonttia.