Linnalan Kuvataidekoulun teemana luonto — "Taiteella voi vaikuttaa"

Linnalan Kuvataidekoulu sai alkavalle lukuvuodelle uuden oman opetussuunnitelmansa. Uudistusten lisäksi myös koulun arvot ovat nyt paperille kirjattuna.

Soila Puurtinen

Linnalan Kuvataidekoulussa opettavat Minna Jäntti (vas.), Pauliina Sairanen, Juho Sihvonen, Annamari Kinnunen, Marianne Ketolainen ja Elmeri Härkönen (takana) ovat valmiita alkavaan lukuvuoteen.
Linnalan Kuvataidekoulussa opettavat Minna Jäntti (vas.), Pauliina Sairanen, Juho Sihvonen, Annamari Kinnunen, Marianne Ketolainen ja Elmeri Härkönen (takana) ovat valmiita alkavaan lukuvuoteen.

Linnalan Kuvataidekoulun syyslukukausi käynnistyy jälleen runsaan viikon kuluttua. Alkava lukuvuosi on kahdeskymmenes Linnalan Kuvataidekoulun historiassa ja se käynnistyy yhtä aikaa uuden opetussuunnitelman kanssa.

Uutuutena tämän vuoden opetustarjonnassa on grafiikan työpaja aikuisille, sekä kokonaan oma valokuvaamisen kurssikokonaisuus.

Tänä lukuvuonna Linnanmaan Kuvataidekoulun teemana on luonto — eläimet, kasvit ja ekologisuus. Pääopettaja Pauliina Sairanen kertoo, että aihe on nyt ajankohtainen.

— Haluamme taiteen avulla tuoda maailman ympäristöongelmia esille niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Taiteella voi vaikuttaa ja ottaa asioihin kantaa, Sairanen täsmentää.

Sairasen mukaan luontoteema saattaa ajankohtaisuutensa vuoksi pysyä samana parikin vuotta.

Luontoteeman ohella meillä käsitellään myös modernia taidetta esimerkiksi pop-taiteen ja fotorealismin muodossa.

Soila Puurtinen

Uutena Linnalan Kuvataidekouluun tulee muun muassa Elmeri Härkösen vetämä valokuvaamisen kurssikokonaisuus.

Mustaa valkoisella

Elokuun alussa Linnalan Kuvataidekoulussa astui voimaan uusi opetussuunnitelma, jonka Savonlinnan kaupunki on hyväksynyt kesäkuun alussa. Se tuo mukanaan uudistuksena oppilaskorttijärjestelmän. Oppilaskorttijärjestelmän avulla oppilaat voivat seurata kaikkea jo oppimaansa paremmin.

— Sinne tulee kaikki suoritusmerkinnät ja selvennys siitä, mitä jokainen kurssi on pitänyt sisällään, Sairanen selittää.

Uudessa opetussuunnitelmassa on korostettu ihmisoikeuksien, tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja kulttuurien moninaisuuden kunnioittamista.

Sairanen selventää, että Linnalan Kuvataidekoulun taiteen perusopetus on aina rakentunut näiden arvojen ympärille.

— Nyt meillä on lisäksi tästä ihan mustaa valkoisella.

Keväällä juhlanäyttely

Sairasen mukaan kursseille on tullut paljon ilmoittautumisia. Erityisen suosittu on ollut piirustus- ja maalausteemapaja. Uusia ja etenkin nuoria ilmoittautujia kuitenkin toivotaan lisää, etenkin kaikkein nuorimpia.

Kuvataidekoulu kokoaa oppilaiden lukuvuoden aikana tekemistä parhaista töistä näyttelyn keväällä. Seuraava kevätnäyttely on hieman erityisempi, kun Linnalan Kuvataidekoulu täyttää kaksikymmentä vuotta. Erilaisia vaihtoehtoja juhlapäivän juhlistamiseen vasta suunnitellaan.

— Yksi idea on ollut kutsua paikalle vanhoja oppilaita, jotka ovat kaksikymmentä vuotta sitten aloittaneet täällä opiskelun, kertomaan millaista täällä oli kuvataidekoulun alkuaikoina, Sairanen kertoo.

Kursseja laidasta laitaan

Kurssitarjonta Kuvataidekoulussa on laaja.

Marianne Ketolainen opettaa pienimmille lapsille perus kuvaamataitoa ja aikuisryhmässä keramiikkaa ja kuvanveistoa.

Soila Puurtinen

Syyslukukausi Linnalan Kuvataidekoulussa alkaa runsaan viikon kuluttua.

Juho Sihvonen vetää torstaisin nuorille sarjakuva-työpajaa 11—17-vuotiaille.

— Käydään eri genre-suuntia läpi ja kokoamme lehden oppilaiden sarjakuvista, ja vähän käymme läpi myös animaation tekemistä Sihvonen kertoo.

Annamari Kinnunen pitää aikuisille maalausta teemapajoissa ja uutena tulevaa grafiikan työpajaa, jossa on luvassa serigrafiaa.

Minna Jäntti vetää kymmenenvuotiaille kurssia, jossa tehdään luontoaiheiset kangaskassit.

— Sen jälkeen Maarit Lampinen jatkaa muun muassa langan värjäämisen merkeissä, Jäntti kertoo.

Valokuvauskurssia vetää Elmeri Härkönen. Kurssilla opetellaan kuvaamisen perusteet.

— Nyt on vähän uusia työkalujakin, että päästään tekemään laadukkaita töitä, Härkönen sanoo.

Pääopettaja Pauliina Sairanen opettaa perusopintojen lisäksi maalausta ja piirustusta.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut