Saimi Hoyerille kuuluu oikein hyvää — Lue tästä, miksi hän on palannut poseeraamaan valokuvamallina

Hoyer kertoi tehneensä aloitteen Punkaharjun, Kolin ja Imatrankosken matkailuyhteistyöstä, jossa elvytettäisiin henkiin vanha matkailureitti.

Tuija Pauhu

Saimi Hoyer sai Punkaharjun yrittäjiltä ja MTK-Punkaharjulta kukat kiitokseksi työstä, jota hän on tehnyt Punkaharjun julkisuuskuvalle. Hoyer sanoi, että hänelle ja hotelli Punkaharjulle kuuluu hyvää.
Saimi Hoyer sai Punkaharjun yrittäjiltä ja MTK-Punkaharjulta kukat kiitokseksi työstä, jota hän on tehnyt Punkaharjun julkisuuskuvalle. Hoyer sanoi, että hänelle ja hotelli Punkaharjulle kuuluu hyvää.

Hotelli Punkaharjun yrittäjä Saimi Hoyer sai yleisöltään raikuvat aplodit maanantaina kertoessaan kuulumisensa noin 50-henkiselle yleisölle MTK-Punkaharju ry:n ja Punkaharjun Yrittäjät ry:n järjestämässä aamukahvitilaisuudessa maanantaina.

— Varmaan moni teistä miettii, että miten se Saimi voi. Saimi voi ihan hyvin. Elämässä sattuu ja tapahtuu, Hoyer sanoi tervehdyspuheessaan viitaten tuoreeseen avioeroonsa.

 Yhdessä me näitä juttuja teemme, ja kaikki tukevat toisiaan. Kateus on toivottavasti heitetty ikkunasta ulos. - Saimi Hoyer

— Täällä on hyvä olla, hyvä elää. Elän unelmaani, että saan olla täällä eikä tarvinnut jäädä Helsinkiin töihin, Hoyer sanoi.

Hotelli Punkaharjussakin tapahtuu Hoyerin mukaan paljon tänä keväänä ja kesänä ja ensi syksynä.

Hoyer paljasti muun muassa, että hänet on ylipuhuttu palaamaan yhden projektin ajaksi entiseen ammattiinsa, valokuvamalliksi. Valokuvaaja Elina Simonen tekee yhteistyössä Marimekon ja Hoyerin kanssa näyttelyn hotelli Punkaharjuun.

— Kuvauksia on tehty pitkin vuotta. Nyt tehdään talvikuvauksia. Hoyer kertoo.

Ensi viikonloppuna hotellissa on Johanna Oraksen maalauskurssi. Huhtikuun 6.—8. päivänä on Jani Toivolan isännöimä Rohkeutta ja unelmia -viikonloppu.

Huhtikuussa on luvassa myös naisten tyylipäivä ja Anna Puun konsertti.

Hotelli Punkaharjulla on ensi kesänä monenlaista yhteistyötä Luston kanssa.

Uusi avaus matkailuyhteystyöstä sai kannatusta

Hoyer kertoi tehneensä aloitteen Punkaharjun, Kolin ja Imatrankosken matkailuyhteistyöstä, jossa elvytettäisiin henkiin vanha matkailureitti.

Hän kertoi jo keskustelleensa asiasta Kolillakin. Hän uskoo Itä-Suomen matkailun mahdollisuuksiin myös talvikautena.

— Yhdessä me näitä juttuja teemme, ja kaikki tukevat toisiaan. Kateus on toivottavasti heitetty ikkunasta ulos, Hoyer sanoi.

Aamukahvitilaisuudessa vierailleet savonlinnalaiset kansanedustajat Hanna Kosonen (kesk.), Kaj Turunen (sin.) ja Heli Järvinen (vihr.) kannattivat laajaa yhteistyötä matkailussa.

— Olemme iso Itä-Suomi, ja meidän kannattaa markkinoida maailmanlaajuisesti, Järvinen sanoi.

Saaristoasiain neuvottelukunnan puheenjohtajana Kosonen liittäisi yhteistyökuvioon vielä merellisenkin saariston.

— Kaukaa katsottuna ne kuuluvat samaan kokonaisuuteen, Kosonen sanoi.

Turunen arveli, että Saimaan, Kolin ja Imatran yhteistyötä voisi viedä eteenpäin esimerkiksi seutukaupunkien yhteistyönä.

Lieksa, Imatra ja Savonlinna ovat kaikki seutukaupunkeja eli maakuntiensa kakkoskaupunkeja, joilla on vahva oma talousalue.

Turunen on yhdessä Seppo Kääriäisen (kesk.) ja Arto Satosen (kok.) ja mukana ministeri Anu Vehviläisen (kesk.) asettaman virkamiestyöryhmän kanssa tekemässä seutukaupunkiohjelmaa vuosille 2018—2022.

— Kolmen seutukaupungin yhdessä tekemä matkailuhanke voisi olla elinvoimahanke, joista mielestäni pitäisi voida tehdä suoria sopimuksia valtion kanssa, Turunen sanoi.

Ongelma Turusen mukaan on, että Savonlinna ei ole 50:n seutukaupungin verkostossa mukana ollenkaan.

— Kaupungin organisaatiossa ei vielä ole lämmetty sille, että edunvalvontaa tehtäisiin tätäkin kautta, Turunen sanoi.