Etelä-Karjalan keskussairaalaan uusi hoitokeskus — Tavoitteena hoitaa potilaat niin, ettei heitä tarvitse ohjata vuodeosastolle

Minna Mänttäri

Etelä-Karjalan keskussairaala. Arkistokuva.
Etelä-Karjalan keskussairaala. Arkistokuva.

Etelä-Karjalan keskussairaalaan avataan uusi hoitokeskus, Eksoten tiedotteessa kerrotaan tiistaina. Hoitokeskus avataan keskussairaalan D-siiven ensimmäiseen kerrokseen Imatrantien puoleiseen päätyyn, ja se aloittaa toimintansa porrastetusti tiistaina 27. elokuuta.

Poliklinikoiden palvelupäällikkö Merja Lampinen kertoo tiedotteessa, että hoitokeskustoiminnan tavoitteena on hoitaa potilaat turvallisesti ja sujuvasti niin, ettei potilaita tarvitse ohjata vuodeosastoille. Hoitokeskuksessa tehdään keskitetysti eri alojen polikliinisiä toimenpiteitä ja tarkkailua.

Asiakkaat ohjataan hoitokeskukseen joko suoraan poliklinikoilta tai kotiin lähetettävällä kutsukirjeellä. Keskuksessa on vajaat 40 potilaspaikkaa.

Ensimmäisenä hoitokeskukseen muuttavat infuusiopoliklinikka, syöpäpoliklinikka, hematologian poliklinikka, keuhkoputkien tähystykset ja korva-nenä-kurkkutautien pientoimenpiteet sekä rytminsiirtotoiminta. Syys-lokakuussa hoitokeskukseen muuttaa kirurgian erikoisalan toimintoja, jotka pitävät sisällään toimenpiteiden valmistelut sekä jälkiseurannat.