Keskustan piiri vaatii Savonlinnan keskussairaalan kirjaamista lakiin

Tuija Pauhu

Keskustan Itä-Savon piiri lähetti valtiovallalle terveisiä, että Savonlinnan keskussairaalan säilyminen on kirjattava lakiin.
Keskustan Itä-Savon piiri lähetti valtiovallalle terveisiä, että Savonlinnan keskussairaalan säilyminen on kirjattava lakiin.

Keskustan Itä-Savon piiri vaatii Savonlinnan keskussairaalan toiminnan ja ympärivuorokautisen päivystyksen turvaamista ja sairaalan aseman kirjaamista lakiin.

Piirikokouksessa maanantaina vierailivat tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen sekä puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen.

Kokous evästi Kososta ja Pirkkalaista sairaalan asemaan liittyen. Lisäksi kokous viestitti, että maaseutuelinkeinojen kurittaminen ylimitoitetuilla kiinteistöveroilla on kohtuullistettava esimerkiksi säätämällä uusi veroluokka.

Kyläkoulujen säilyttämistä kokous toivoi valtion tukevan taloudellisesti, jotta kylät pysyisivät elävinä.

Piirin varapuheenjohtajana jatkava savonlinnalainen Anne Herttuainen kertoo, että piirikokous toi myös selvästi esiin, että sote-uudistusta halutaan valmistella Pohjois-Savon maakunnan kanssa.

Itä-Savon piirin puheenjohtajana jatkaa Hannu Auvinen Sulkavalta. Tuukka Suomalainen luopui toisesta varapuheenjohtajan paikasta, koska paikka on perinteisesti kuulunut keskustanuorille. Suomalaisen tilalle toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Iida Hämäläinen Kerimäeltä, Savonlinnasta.

Piirihallituksen muut jäsenet ovat Lauri Niiranen Enonkoskelta, Erkki Luukkonen Puumalasta, Eero Sistonen Rantasalmelta, Sanna Metsälä Savonlinnasta, Marja Sisko Nousiainen Kerimäeltä Savonlinnasta, Mikko Jantunen Punkaharjulta Savonlinnasta, Hannu Karvinen Savonrannalta Savonlinnasta sekä Eetu Nissinen Sulkavalta. Keskustanaisia edustaa Eeva Vuorinen Savonlinnasta, keskustanuoria Jaakko Karjalainen Puumalasta ja Vesaisia Pirjo Laukkanen Punkaharjulta, Savonlinnasta.