Enonkoskella vapaaehtoisrinki auttaa yli 70-vuotiaita ja riskiryhmiin kuuluvia ruokaostosten kuljetuksissa ja apteekkiasioinnissa

Kunnanjohtaja Minna Laurio toivoo ihmisten seuraavan koronaan liittyvää tiedotusta kunnan internet-sivulta ja Facebookista: "Lukekaa ohjeita niillekin, jotka eivät seuraa Internetiä."

Anneli Tuominen-Halomo

Yli 70-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat enonkoskelaiset saavat ruokaostostensa kuljetuksiin apua Oravin kyläkaupalta ja Enonkosken vapaaehtoisringiltä.
Yli 70-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat enonkoskelaiset saavat ruokaostostensa kuljetuksiin apua Oravin kyläkaupalta ja Enonkosken vapaaehtoisringiltä.

Enonkoskella on perustettu vapaaehtoisista toimijoista muodostettu ”Mie autan” -rinki, joka auttaa yli 70-vuotiaita ja riskiryhmään kuuluvia kauppapalvelussa tai apteekkiasioinnissa. ”Mie autan”-ringin vastuuhenkilö on Kari Turunen, puh. 0500-155107, jolta saa lisätietoa asiasta.

Turunen kertoo, että vapaaehtoisrinki toimii yhteistyössä Oravin kyläkaupan kanssa. Oravin kyläkaupan kotiinkuljetus on koronaepidemian ajan maksuton. Kauppa kuljettaa enonkoskelaisten tilaamat ostokset pakettiautolla Enonkoskelle, ja vapaaehtoisrinki jakelee ne asiakkaiden ovien ulkopuolelle.Tilin avaaminen Oravin kyläkauppaan tapahtuu puhelimitse soittamalla kauppias Kari Hirvoselle 044 7844809.

Vapaaehtoisringin lääkejakelu tapahtuu samalla tavalla Linnanportin apteekin kanssa yhteistyössä.

Kunnanjohtajan toive: Lukekaa ohjeita niillekin, jotka eivät seuraa Internetiä

Enonkosken kunnan internet-sivulta ja Facebookista löytyy ajantasainen tieto korona-asioista, jotka vaikuttavat kuntalaisiin ja kunnassa vieraileviin.

Kunnanjohtaja Minna Laurio toivoo, että ystävät ja naapurit lukisivat tiedotteet, vaikka puhelimessa niille läheisille tai toisille naapurille, joilla ei ole mahdollisuutta seurata sähköisiä tiedotuskanavia.

Laurio muistuttaa, että koronaviruksen ehkäisyssä edelleen ensisijainen ohje on noudattaa hyvää käsihygieniaa ja vähentää kodin ulkopuolisia kontakteja. Erityisesti yli 70-vuotiaitten ja riskiryhmään kuuluvien pitäisi välttää kontakteja.

– Tämä voi tuntua kohtuuttomalta vaatimukselta, mutta näillä toimenpiteillä pyritään estämään viruksen leviäminen ja terveydenhuollon resurssien ylikuormittuminen, Laurio sanoo.