Uusi sovellus kysyy nuoren tuntemuksia — tarjoaa sitten keskustelumahdollisuuden chatissä

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri avasi uuden palvelun helmikuun alussa. Sovelus tunnistaa nuorta vaivaavan huolen ja tarjoaa ammattilaisen apua ongelmiin.

Palvelu kyselee kävijän mielialaa hauskoilla emojeilla.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) avasi helmikuun alussa Onks tää normaalia? -chatin nuorille. Se on osa kännykällä käytettävää Mobsi-elintapapoliklinikkaa ja auttaa nuorta arvioimaan ja käsittelemään hyvinvointiinsa liittyvää huolta.

Sovellus tunnistaa käyttäjää vaivaavan huolen. Jos nuori täyttää kaksi kertaa peräkkäisinä päivinä fiiliksen ”huono”, esittää sovellus nuorelle kysymyksen, haluaako hän kysyä huolestaan pöllöltä. Pöllö ohjaa käyttäjän Onks tää normaalia? -sovellukseen ja tarvittaessa avaa chat-yhteyden. Nuori voi olla chatin kautta ammattilaiseen myös suoraan yhteydessä.

Onks tää normaalia? -sovellus löytyy Mobsista sekä www.normaali.fi-sivustolta.

Chat-palveluaikoja lisätään tarpeen mukaan

Tällä hetkellä 15 Eksoten perhepalveluiden ammattilaista on mukana chatissä vastaamassa nuorten kysymyksiin ja lisää chat-vastaavia koulutetaan. Testivaiheessa chat on avoinna maanantaisin ja torstaisin kello 14–16. Kun nuoret löytävät chatin ja käyttö lisääntyy, laajennetaan palveluaikoja tarpeen mukaan.

Nuori oppii Mobsi-mobiilisovelluksen avulla tekemään itseään koskevia terveyttä edistäviä valintoja ja havaintoja: mielekästä tekemistä, oikeanlaista ravintoa, riittävää lepoa, liikuntaa ja sopivasti ruutuaikaa. Tavoitteena on kannustaa nuoria näkemään liikunnan merkitys ja riittävä uni hyvinvoinnin lähteenä ja näin pyrkiä ehkäisemään fyysisiä ongelmia tulevaisuudessa.

Käyttäjät kirjaavat sovellukseen fiiliksen lisäksi myös sen, miten he ovat liikkuneet, syöneet ja nukkuneet. Eri laitteisiin käytetty ruutuaika voidaan myös kirjata sovellukseen. Sovellus kannustaa tekemään hyviä valintoja viestien ja palkintojen avulla. Muiden käyttäjien kanssa voi halutessaan käydä vertaiskilpailua tai vaihtaa kavereiden kanssa palkintoja.


Uusimmat uutiset