Savonlinnassa Suomen kallein polttoaine — hinnat Lapin tasoa

Etelä-Savon bensiiniasemilta löytyy polttoaineiden hintavertailun ääripäät: Savonlinnassa kalleinta, Juvalla edullisinta.

Tuija Pauhu

Neste Mertala myy Suomen kalleinta bensaa. Hintataso on sama kuin Lapissa.
Neste Mertala myy Suomen kalleinta bensaa. Hintataso on sama kuin Lapissa.

Etelä-Savon bensiiniasemilta löytyy polttoaineiden hintavertailun ääripäät. Savonlinnassa myydään Suomen kalleinta bensiiniä. Vastaavasti Juvalla Viitostien ja Valtatie 14 risteyksessä on Suomen halvinta polttoainetta.

Suomen kalleinta 95E-bensiiniä myy Mertalan Neste. Mertalassa menoveden litrahinta 1,599 euroa on täsmälleen sama kuin käsivarren Lapissa Enontekiöllä. Hintaero Suomen halvimman ja kalleimman polttoaineen välillä on 0,22 euroa litralta. Juvan Teboilin kylmäasemalla 95E-bensiini maksaa 1,379 euroa.

Esimerkiksi 60 litraa tankkaava autoilija maksaa Savonlinnassa yli 13 euroa enemmän polttoaineestaan. Savonlinnaa lukuun ottamatta kaikki muut neljä Suomen kalleinta polttoainetta myyvät asemat löytyvät Lapista.

Polttoaine.net-sivuston mukaan Savonlinnan toiseksi kallein tankkausasema on Hernemäessä. Hernemäen Nesteellä autoilija tankkaa runsaat 0,08 Mertalaa halvemmalla. Hernemäen Neste myy 1,518 euron hintaista bensiinilitraa. Savonlinnan muilla polttoaineasemilla myydyin 95E-bensiinilitra maksaa 1,439-1,499 euroa.

Mertala Neste-asema kauppaa myös Suomen kalleinta dieseliä. Litrahinta on 1,489 euroa. Hintaeroa muihin kalliisiin asemiin Suomessa kertyy 0,05-0,14 euroa. Dieselin litrahinnat muualla Savonlinnassa vaihtelevat 1,249-1,365 eurossa. Halvimmat dieselasemat ovat Kallislahden Teboil ja Kellarpellon ABC.

Polttoaine.net-sivusto on suomalainen polttoaineiden hintaseurantasivusto. Hinnat perustuvat sivuston keskiviikkoisiin (12.4.) hintatietoihin.

Sivusto kerää tankkaajien ilmoittamia hintatietoja ympäri Suomea. Vertailussa on mukana 630 polttoaineasemaa.

Kari Toiviainen

Anniina Jeskanen

Anniina Jeskanen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.