Kaakosta ainakin kolme EU-vaaleihin: Lindström Kouvolasta, Liikanen Mikkelistä ja Kekäläinen Lappeenrannasta ovat ehdolla

Puolueet täydentävät vielä ehdokaslistojaan. SDP:n Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtaja Teemu Hirvonen kertoo, että puolue etsii ehdokasta myös Kaakon vaalipiirin alueelta.

EU-vaalit käydään vain tovin eduskuntavaalien jälkeen.
EU-vaalit käydään vain tovin eduskuntavaalien jälkeen.

Toukokuussa pidettäviin Euroopan parlamenttivaaleihin on asetettu kolme ehdokasta Kaakkois-Suomen vaalipiiristä.

Europarlamenttivaalien ehdokaslistat ovat valtakunnalliset, joten äänestäjät valitsevat ehdokkaansa samoilta listoilta riippumatta omasta asuinpaikastaan tai ehdokkaan asuinpaikasta.

EU-vaaleissa valitaan 26. toukokuuta Suomesta parlamenttiin 14 edustajaa.

Sinisten varapuheenjohtaja, työministeri Jari Lindström Kouvolasta ilmoitti maanantaina lähtevänsä ehdokkaaksi EU-vaaleihin. Hän on ehdolla myös huhtikuun eduskuntavaaleissa.

Vihreät on nimennyt EU-vaaliehdokkaakseen puolueen varapuheenjohtajan mikkeliläisen Veli Liikasen, joka niin ikään lähtee myös eduskuntavaaleihin.

Keskustan ehdokkaaksi on lähdössä 24-vuotias opiskelija Juho Kekäläinen Lappeenrannasta.

Muista puolueista kerrotaan, että Kaakkois-Suomen vaalipiirin alueelta nimetään ehdokas. Sitä ei kerrota, minkä maakunnan alueelta ehdokas asetetaan.

Kokoomus aikoo asettaa eurovaaliehdokkaan Kaakkois-Suomen vaalipiiristä mahdollisesti jo 19. tammikuuta, jolloin puoluehallitus keskustelee ehdokaslistan täydentämisestä seuraavan kerran.

SDP:n Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtaja Teemu Hirvonen kertoo, että puolue etsii ehdokasta myös Kaakon vaalipiirin alueelta.

Samoin perussuomalaisilla on tarkoitus asettaa Kaakkois-Suomen alueelta yksi ehdokas. Nimiä on Etelä-Savon piirin puheenjohtajan Pekka Laitisen mukaan tiedossa, mutta mitään ei ole vielä vahvistettu.

Vasemmistoliiton Kaakkois-Suomen piirissä kerrotaan olevan kaksi ehdokkuudesta kiinnostunutta.

Kristillisdemokraattien ehdokasasettelu riippuu piirin Etelä-Savon piirin puheenjohtajan Jouni Koskelan mukaan muun muassa siitä, onko puolue EU-vaaleissa vaaliliitossa. Jos vaaliliittoa ei tule, tavoitteena Koskelan mukaan on kattava ehdokasasettelu, jolloin ehdokkaita pitää olla myös Kaakkois-Suomesta.

Paljon on Koskelan mukaan kiinni myös siitä, lähteekö kansanedustaja Sari Essayah ehdolle EU-vaaleihin. Essayah saattaa päättää asiasta vasta eduskuntavaalien jälkeen. EU-vaalien ehdokasasettelu päättyy neljä päivää eduskuntavaalien jälkeen.