Attendo rakentaa 56-paikkaisen seniorikodin terveysaseman viereen Pihlajavedentielle

Rakentaminen käynnistyy loppuvuodesta. Valmistuttuaan seniorikoti työllistää 25—30 hoiva-alan ammattilaista.

Seniorikodin rakentaminen alkaa tämän syksyn aikana, ja asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa vuoden 2019 lopulla.
Seniorikodin rakentaminen alkaa tämän syksyn aikana, ja asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa vuoden 2019 lopulla.

Attendo rakennuttaa Savonlinnan terveyskeskuksen viereen Pihlajavedentielle 56-paikkaisen seniorikodin, joka tuo saman katon alle sekä tehostetun palveluasumisen paikkoja että kevyemmin tuettuja asuntoja ikäihmisille.

Kohde rakentuu savonlinnalaisille tuttuun paikkaan entisen Pihlajan vanhainkodin tilalle. Valmistuttuaan uusi seniorikoti luo noin 25–30 uutta hoiva-alan työpaikkaa.

Purkutyöt tontilla on jo aloitettu ja rakentaminen käynnistyy loppuvuoden aikana.

Ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa vuoden 2019 lopulla.

Attendon uusi seniorikoti.jpg

Uudenlainen palvelutalo

— Kyseessä on merkittävä investointi Attendolle Etelä-Savossa. Uuden seniorikodin paikka on savonlinnalaisille tuttu, koska sillä on pitkät perinteet ikäihmisten hoivapalveluissa, toteaa Attendon myyntipäällikkö Alex Gullichsen.

Entisen vanhainkodin tontille nousee nykyaikainen, uutta ikäihmisten asumisen mallia edustava palvelutalo.

Gullichsenin mukaan uudessa seniorikodissa tarjolla on turvaa ja huolettomuutta sekä palveluvalikoima, josta voi valita oman voinnin kannalta sopivimmat.

Hoivakoti-investoinnin suuruus on noin yhdeksän miljoonaa euroa.
Hoivakoti-investoinnin suuruus on noin yhdeksän miljoonaa euroa.

Yhdeksän miljoonan investointi

Attendon aluejohtaja Anne Flink sanoo, että moderni seniorikoti vastaa ikäihmisten muuttuviin tarpeisiin.

— Pihlajavedentielle rakentuvan kohteen monipuolisuus mahdollistaa sen, että seniori voi asua samassa talossa tuttujen ihmisten kanssa, vaikka kunto heikkenisi ja tuen tarve kasvaisi.

Kohteen urakoitsijana toimii Lapti Oy ja rakennusvalvojana Qtio Oy. Investointi on suuruudeltaan noin yhdeksän miljoonaa euroa.

Attendo toimii Pohjoismaissa

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoiva- ja terveyspalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985 Ruotsissa. 

Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille. Suomessa se tarjoaa lisäksi terveys- ja hammaslääkäripalveluja.

Attendolla on yli 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. 

Juttua päivitetty 30.8. kello 9.45.