Tiistaina Kerimäen päälähetinasemalla tehdään muutostöitä – tv-lähetyksissä voi olla katkoksia

Jotkut televisiot tai digiboksit voivat vaatia kanavien virittämistä uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen.

Riitta Ketola

Tiistaina voi Kerimäen päälähetinaseman lähetyksissä olla katkoksia muutostöiden takia. Taloyhtiöissä voidaan joutua tekemään antennijärjestelmiin muutoksia.
Tiistaina voi Kerimäen päälähetinaseman lähetyksissä olla katkoksia muutostöiden takia. Taloyhtiöissä voidaan joutua tekemään antennijärjestelmiin muutoksia.

Antenni-tv-verkon D-kanavanipun taajuus muuttuu Kerimäen päälähetinasemalla tiistaina 24. maaliskuuta. Muutostöitä tehdään kello 9–16 välillä.

Muutostyöt aiheuttavat katkoksia lähetyksissä D-kanavanipussa. Muutostöiden jälkeen vastaanottimissa on tehtävä kanavahaku.

Maksu-tv-kanavien (D-kanavanippu) saamiseksi takaisin joihinkin yhteisantennikiinteistöjen antennijärjestelmiin joudutaan tekemään muutoksia.

– Mikäli maksu-tv-kanavat eivät muutoksen ja kanavahaun jälkeen näy television kanavaoppaassa, on hyvä olla yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään, Digitan tiedotteessa neuvotaan.

Muutos koskee seuraavia Kerimäeltä lähetettäviä kanavia: Nelonen HD, C More Max HD, C More Juniori, Discovery Channel, Paramount Network, National Geographic Wild, Animal Planet, C More First HD, C More Series, C More Sport 1 HD, C More Sport 2 HD, C More Hits, Nick Jr., Viasat Film Premier HD, Maksu-tv-infokanava, Viasat Live 1, Viasat Live 2, Viasat Live 3, Viasat Live 4 ja Viasat Live 5.

Muutoksen taustalla Ylen HD-lähetykset

Muutostöiden taustalla ovat Ylen HD-muotoisten kanavien lähettämisen tekniset valmistelut.

Antenni-tv-katsoja voi varmistaa muutostöiden jälkeen Ylen HD-muotoisten kanavien saatavuuden hakemalla Estradi HD -kanavan kanavapaikalta 39 (kanavanipussa B taajuudella 586 MHz).

Mikäli Estradi HD -kanavaa ei näy ja vastaanottimessa on T2-valmius, on hyvä olla yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään antennijärjestelmän tarkastamiseksi.

Ylen HD-muotoisten kanavien lähetykset alkavat Digitan verkossa kanavanipussa B 31. maaliskuuta, jolloin HD-verkko kattaa jo 90 prosenttia väestöstä, mukaan lukien Kerimäen päälähetinaseman.

Yhteisantennikiinteistöissä tehtävä muutoksia antennijärjestelmiin

Taajuusmuutosten vuoksi antennijärjestelmiin on tehtävä muutoksia taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta.

Digita suosittelee, että yhteisantennikiinteistöjä hoitavat isännöitsijät ottavat yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan, jotta mahdollisesti tarvittavat antennijärjestelmämuutokset tai -uusinnat voidaan tehdä.

Taloyhtiössä asukkaiden on tehtävä kanavahaku uudelleen – omakotitaloissa ei yleensä tarvita muutoksia

Rivi-, pari- ja kerrostaloissa, joissa on käytössä yhteisantennijärjestelmä, taloyhtiön asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen. Taloyhtiöiden velvollisuus on informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä.

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita antennijärjestelmän muutostöitä. Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää tv-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutos on tehty alueella.

Ohjeita kanavahakuun löytyy

Useimmat vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin televisiot tai digiboksit saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen.

Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan internet-sivuilta tai laitteen käyttöoppaasta. Digita Info palvelee maanantaista perjantaihin kello 8–20 numerossa 020 411 7676 tai info@digita.fi.