Xamkin yhteishaussa tarjolla 63 hakukohdetta

Amk-tutkinnon voi suorittaa päiväopintoina tai monimuoto-opintoina. Osa monimuotokoulutuksista toteutetaan kokonaan verkossa.

Raimo Eerola

Yhteishaku alkaa keskiviikkona 14. maaliskuuta.
Yhteishaku alkaa keskiviikkona 14. maaliskuuta.

Korkeakoulujen kevään 2018 yhteishaun toinen hakuaika käynnistyy 14. maaliskuuta.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kotkan, Kouvolan, Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla on tarjolla yhteensä 63 hakukohdetta.

Nyt voi hakea myös Xamkin neljään Bachelor-tutkintoon johtavaan englanninkieliseen koulutukseen, jos hakija suorittaa valintakokeen Suomessa. Ulkomailla valintakokeen suorittaneet hakivat jo ensimmäisellä hakuajalla tammikuussa.

Yhteensä aloituspaikkoja Xamkissa on 1814, joista päiväopintojen paikkoja 1074, monimuoto-opintojen 362 ja YAMK-koulutusten 378. Kouvolassa aloituspaikkoja on 380, Kotkassa 618, Mikkelissä 681 ja Savonlinnassa 135.

Xamkissa käynnistyy syksyllä kaksi uutta AMK-koulutusta.

Kouvolassa tarjolla on liiketoiminnann data-analytiikka ja visualisointi, josta valmistuu tradenomeja (AMK).

Savonlinnassa puolestaan käynnistyy mekaaninen puurakentaminen. Tutkintonimike on insinööri (AMK). Koulutuksessa keskitytään teolliseen puurakentamiseen. Keskeisiä teemoja ovat muun muassa teolliset puurakennustuotteet, moduulirakenteet sekä kestävän kehityksen ja energiatehokkuuden huomioiminen rakentamisessa.

Ammattikorkeakoulututkinnon voi suorittaa päivä- tai monimuoto-opintoina. Päiväopintojen lähiopetus järjestetään arkipäivisin.

Monimuoto-opinnoissa lähiopetusta voi olla arkipäivisin, iltaisin tai viikonloppuisin, lisäksi on verkko-opintoja ja itsenäistä etäopiskelua.

Mikkelissä monimuotona toteutettavat liiketalouden ja tietojenkäsittelyn koulutukset toteutetaan kokonaan verkossa. Monimuoto-opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Juttua on muokattu 16:35: Lisätty muun muassa uudet tutkinnot.