Pienryhmätoimintaa jatketaan Parikkalassa Kirjolan yläkoulussa

Simpeleen koulun oppilaita ei ryhmässä enää opeteta.

Parikkalassa Kirjolan yläkoulussa on viime syksystä lähtien toiminut kokeilumuotoinen pienryhmä, jossa on ollut yhteensä kuusi oppilasta Parikkalasta ja Rautjärveltä Simpeleen koulusta.

Parikkalan sivistyslautakunta päätti jatkaa tsemppiluokan toimintaa ensi syksynä, mutta ilman Simpeleen koulun oppilaita.
Parikkalassa tuen tarve koskettaa neljää oppilasta. Heidän opetuksesta vastaa kaksi erityisopettajaa vuorotellen. Lisäksi ryhmään palkataan koulunkäynninohjaaja koulutuksellista tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin myönnetyllä valtionavustuksella.

Parikkalassa kuten Simpeleelläkin todettiin viime vuonna, ettei kaikkia oppilaita pystytä enää tukemaan olemassa olevilla erityisopetuksen ratkaisuilla. Oli tarve perustaa väliaikainen ja kokeilumuotoinen pienryhmä yläkouluun.

Kunnat neuvottelivat yhteistyötä ja yhteisen ryhmän muodostamisesta Parikkalaan. Erityisopettajien lisäksi ryhmään palkattiin nuoriso-ohjaaja valtionavustuksella.

Pienryhmän toimintaa ja vaikuttavuutta arvioitiin nyt keväällä ja puntaroitiin sen tarvetta jatkossa.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.