Kaupunki antaa yrityksille vuokrahelpotusta –  Maksettava takaisin parin vuoden kuluessa

"Päätös on helpotus tälle hetkelle." Tarvittaessa kaupunki tekee uusia päätöksiä

Tuija Pauhu

Muun muassa Saima-kahvio on kaupungin vuokralainen. Vuokralaisten on mahdollista hakea tilapäistä vuokrahelpotusta kaupungilta.
Muun muassa Saima-kahvio on kaupungin vuokralainen. Vuokralaisten on mahdollista hakea tilapäistä vuokrahelpotusta kaupungilta.

Savonlinnan kaupunki myöntää vuokralaisilleen anomusten perusteella 3–6 kuukauden vuokrahelpotuksia koronavirusepidemian takia.

Teknisen lautakunnan tällä viikolla tekemän päätöksen mukaan mahdolliset vuokra-alennukset on maksettava takaisin yhden tai kahden vuoden aikana ensi vuodesta alkaen.– Yritysten tilanne on tietenkin haasteellinen, miten ne pystyvät vuokra-alennukset maksamaan takaisin. Teknisen lautakunnan päätös on nyt tämän tyyppinen. Se on helpotus tälle hetkelle. Katsotaan, mihin maailma menee ja kuinka pitkään tämä tilanne jatkuu, sanoo kiinteistöjohtaja Jukka Oikari.

Lautakunta lisäsikin päätökseensä maininnan, jonka mukaan se seuraa tilanteen kehittymistä ja tekee tarvittaessa uusia päätöksiä asiaan liittyen.

Oikarin mukaan ennakkotiedusteluja vuokranalennuksesta on tullut kymmenkunta ja jokunen virallinen pyyntö.

Jokaisen vuokralaisen pitää tehdä virallinen pyyntö vuokranalennuksesta. Yrittäjä ja kaupunki tekevät asiasta virallisen sopimuksen.

Lautakunta oikeutti Oikarin myöntämään vuokrahelpotuksia.

"Jos kaupunki ei helpota yritysten toimintaedellytyksiä, on vaarana, että tilanteen normalisoituessa ei palveluntuottajaa enää ole"

Vuokranhelpotukset perustuvat siihen, että koronaepidemia on vaikuttanut vuokralaisten toiminnan kannattavuuteen. Osa kaupungin kiinteistöissä toimivista vuokralaisista on jopa joutunut lopettamaan toimintansa koronaepidemian takia.

– Kaupungin vastaantulo yritystilojen vuokrissa auttaa omalta osaltaan yrittäjiä selviytymään palvelukysynnän voimakkaasta, yllättävästä ja nopeasta vähenemisestä.

– Jos kaupunki ei omalta osaltaan etsi ja toteuta yritysten toimintaedellytyksiin helpotuksia, on vaarana, että tilanteen normalisoituessa ei ole enää palvelutuottajaa yrityksen konkurssin takia, toteaa Oikari tekniselle lautakunnalle valmistelemassaan päätöksen perusteluosiossa.

Uusimmat uutiset