Sosteri sulki henkilöstöravintolansa

Jopa parisataa sosterilaista siirtyi eväisiin tai ruokakuljetusten asiakkaiksi.

Sosteri

Sosteri sulki henkilöstöravintolansa

Sosteri sulki henkilöstöravintolansa keskussairaalassa ja pääterveysasemalla tiistaista alkaen.

– Ruokataukojen pitämisestä ei ole tingitty. Henkilöstö on toistaiseksi ohjeistettu ruokailemaan työyksiköiden taukohuoneissa, joissa väkeä on vähemmän, kertoo hallintojohtaja Saara Pesonen.

Sydänystävässä ruokailee päivittäin 130—170 sosterilaista ja pääterveysasemalla 30—45 sosterilaista, joten kontaktien määrä olisi Pesosen mukaan ollut väistämättä suuri, jos ravintolat olisi pidety auki.

Pesosen mukaan päätöksellä halutaan minimoida mahdollinen tartuntariski ja turvata keittiöhenkilöstön terveys. Keittiöhenkilöstö huolehtii edelleen potilaiden ja kotihoidon asiakkaiden ruokapalveluista.

Itä-Savon tietojen mukaan osa Sosterin väestä syö taukohuoneissa eväitä, osa käy kotona syömässä ja osa tilaa lounaan paikallisista ravintoloista.