Kaupunginhallituksessa taas äänestys esteellisyydestä – Enemmistön mielestä Sosterin yhtymävaltuuston jäsenyys tai yhtymähallituksen puheenjohtajana toimiva isä eivät estä ihmistä osallistumasta päätöksentekoon

Timo Seppäläinen

Kaupunginhallitus äänesti jälleen siitä, voiko Sanna Metsälä päättää Sosteriin liittyvistä asioista. Arkistokuvassa Metsälän lisäksi kaupunginlakimies Aki Rasimus.
Kaupunginhallitus äänesti jälleen siitä, voiko Sanna Metsälä päättää Sosteriin liittyvistä asioista. Arkistokuvassa Metsälän lisäksi kaupunginlakimies Aki Rasimus.

Kaupunginhallituksen enemmistön mielestä Sanna Metsälä (kesk.) ja Aila Makkonen (sd.) eivät olleet esteellisiä, kun kaupunginhallitus 26.10. päätti äänin 7–4 olla esittämättä valtuustolle, että kaupunki osallistuisi Etelä-Savon hyvinvointialueen valmisteluun. Päätös jäi siten voimaan.

Kaupunginhallitus hylkäsi Reima Härkösen (kesk.) tekemän oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimus perustui siihen, että samaan esitykseen sisältyi myös tulevien vuosien säästöjä koskevan toimintaohjeen antaminen Sosterille. Kaupunginhallitus oli jo aiemmin hyväksynyt kehyksen, johon säästöt sisältyivät.

Tällä viikolla kaupunginhallitus hylkäsi Härkösen oikaisuvaatimuksen äänin 6–4. Enemmistön mielestä käsiteltävästä asiasta ei olut hyötyä tai haittaa Makkoselle tai Metsälälle tai edes Sosterille, joka sote-uudistuksessa joka tapauksessa lakkaa olemasta.

Härkösen mielestä Makkonen oli esteellinen siksi, koska hän on Sosterin yhtymävaltuutettu, ja Metsälä siksi, kun hänen isänsä on Sosterin hallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen.

Kaupunginhallitus on aiemmin sote-asioitten käsittelyn yhteydessä äänestänyt Sanna Metsälän ja Sosterissa työskentelevän Kirsi Torikan (kesk.) jääviydestä ja todennut, että he eivät olleet jäävejä.