Moottorivene kaatui kovassa vauhdissa Mikkelin Graanissa — viisi ihmistä joutui veden varaan

Vesijetillä liikkeellä ollut pelasti yhden henkilön kylmästä vedestä, muut jäivät pitämään kiinni ympäri kääntyneestä veneestä.

Vesa Vuorela

Hätäkeskukseen tuli useita hälytyksiä onnettomuudesta ja pelastustoimia seurasi paljon katsojia. Vene hinattiin rantaan. Toinen kuva on lukijan kuva.

Moottorivene kaatui kovassa vauhdissa Mikkelissä perjantaina. Viisi henkilöä joutui veden varaan, mutta heidät on saatu pois järvestä ja toimitettu jatkohoitoon Mikkelin keskussairaalaan.

Etelä-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Eero Aho kertoo, että onnettomuus sattui Graanin ja Kenkäveron välissä keskellä vesialuetta. Vene oli tulossa satamasta ja menossa Annilanselälle päin.

Onnettomuusvene oli avovene ja siinä oli 50-hevosvoimainen moottori.

Hälytyksen teki rakennusmies viereiseltä rakennustyömaalta. Hän näki koko tapahtuman rannalta. Hätäkeskukseen tuli useita hälytyksiä, sillä onnettomuuspaikka näkyy Graanin kerrostaloista.

Myös pelastustoimia seurasi paljon väkeä rannalta.

Onnettomuudessa oli mukana kolme aikuista ja kaksi kouluikäistä lasta. Neljällä oli pelastusliivit, yhdellä ei.

Heti onnettomuuden jälkeen paikalle tuli vesijetillä ajanut henkilö, joka pelasti ilman pelastusliivejä olleen aikuisen pois vedestä. Neljä muuta jäivät Ahon mukaan oikeaoppisesti paikalleen pitämään kiinni kelluvasta veneestä, joka oli kääntynyt ympäri. He jäivät odottamaan pelastajia eivätkä yrittäneet uida rantaan.

Heidät kuljetettiin rantaan pelastuslaitoksen öljyntorjunta-aluksella.

Pelastuslaitoksen vene pääsi paikalle hyvin nopeasti. Myös pintapelastajat olivat paikalla.

Onnettomuuden osapuolet joutuivat olemaan vedessä Ahon arvion mukaan kymmenisen minuuttia. Vesi on noin 7-asteista.

Aho kertoo, että vene kaatui toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Vene ajoi lujaa, mutta ilmeisesti suoraan.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.