Asiakassetelit saattavat tulla käyttöön etuajassa myös Savonlinnan seudulla — Sosteri ryhtyy miettimään, mihin palveluihin ja millä aikataululla kokeiluja käynnistetään

Asiakasseteleitä olisi valinnanvapauslakiesityksen mukaan pakko myöntää viimeistään heinäkuussa 2020. Jo kokeilun aikana seteleitä voidaan myöntää esimerkiksi kotihoitoon tai asumispalveluihin niin, että asiakas voi halutessaan ostaa hänelle myönnetyt palvelut yksityiseltä palveluntuottajalta.

Katja Juurikko

Jo kokeilun aikana asiakasseteleitä voidaan myöntää esimerkiksi kotihoitoon tai asumispalveluihin niin, että asiakas voi halutessaan ostaa hänelle myönnetyt palvelut yksityiseltä palveluntuottajalta.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakassetelit ja henkilökohtainen budjetointi saattavat tulla myös Savonlinnan seudulla käyttöön jo hyvissä ajoin ennen kuin sosiaali- ja terveydenhuoltouudistus valinnanvapauslakeineen sitä edellyttää.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet