Savonlinnan Rakennusmessujen ovet aukeavat lauantaina aamukymmeneltä — Jätevesiasetus on varmasti messujen yksi kiintoisa puheenaihe

Vinkkejä rakentamiseen, remontointiin, sisustamiseen sekä kaikkien näiden työvaiheiden suunnitteluun on messuosastoilla jälleen tarjolla.

Tuija Pauhu

Rakennusmessujen messupäällikkö Kari Pulkkinen ennakoi, että monien teemojen ohessa messuilla keskustellaan vilkkaasti myös loma-asuntojen uudesta jätevesiasetuksesta.
Rakennusmessujen messupäällikkö Kari Pulkkinen ennakoi, että monien teemojen ohessa messuilla keskustellaan vilkkaasti myös loma-asuntojen uudesta jätevesiasetuksesta.

Savonlinnan Rakennusmessut avataan lauantaina. Messupäällikkö Kari Pulkkinen kertoo, että messualuetta jäähalliin on pystytetty kahden päivän ajan ja perjantaiaamuna messuosastojen kokoaminen oli sujunut hienosti ja aikataulussa.

Lumentulolla ei ollut mitään vaikutusta töiden etenemiseen. Pulkkinen näki takatalvessa itse asiassa eräänlaisen mahdollisuuden messuille.

— Lumentulo voi tehdä hyvää messujen yleisömäärälle. En usko, että tämmöinen sää houkuttelee ihmisiä lähtemään viikonloppuna mökeille, pihatöihin tai veneenlaittoon rannoille.

- Nyt onkin hyvä tilaisuus viettää aikaa sisätiloissa messuilla, ja suunnitella siellä kevään sekä kesän tulevia rakennusprojekteja, hän pohdiskeli.

Rakennusmessuilla on paikalla noin 150 yritystä esittelemässä tuotteitaan ja jakamassa neuvojaan messuyleisölle.

— Puolet yrityksistä tulee Savonlinnan talousalueelta ja puolet eri puolilta maata. Mitään erityisteemaa messuilla ei ole. Rakentamien, remontointi, sisustus ja kaiken tämän suunnittelu on yleisesti edustettuna messujen eri osastoilla.

— Nykyisin ihmiset kaipaavat remontoinnista vinkkejä ehkäpä enemmän kuin rakentamisesta, Pulkkinen sanoo.

Hyvin ajankohtainen kevään teema on haja-asutusalueiden ja loma-asuntojen uusi jätevesiasetus.

— Sen vuoksi olen saanut messuille paikalle myös kaupungin asiantuntijan kertomaan tästä aiheesta, mikä on erinomainen asia.

Viime vuonna Savonlinnan Rakennusmessuilla kävi 1500–2000 messuvierasta. Kävijämäärä on vakiintunut tälle tasolle viime vuosina.

Rakennusmessut Savonlinnan jäähallissa la 4.5 – su 5.5. klo 10–16.