Särkisalmella toimiva Kantri Kirppis käynnistää kautensa jo pääsiäisenä päivän kirpparitapahtumalla — Kirpputori avataan tuttuun tapaan toukokuussa

Kantrikirppiksellä kirppistellään pääsiäismaanantaina jo kesää kohti.

Katri Levänen

Kantrikirppis avaa ovet pääsiäisenä jo yhdeksi päiväksi. Varsinainen kausi aloitetaan toukokuussa.
Kantrikirppis avaa ovet pääsiäisenä jo yhdeksi päiväksi. Varsinainen kausi aloitetaan toukokuussa.

Jos pääsiäisen suunnitelmat ovat vielä avoinna, voi suunnata vaikka kirpparille.

Parikkalan Särkisalmella Melkoniementien varressa sijaitseva Kantri Kirppis ottaa varaslähdön tulevaan kesäkauteen kirppistapahtuman merkeissä maanantaina 22. huhtikuuta kello 11—15.

— Tällä hetkellä yli 30 pöytää on jo varattuna, mutta mukaan ehtii kyllä vielä ilmoittautumaan, kertoo Virva Laakkonen.

Laakkonen on pyörittänyt Kantri Kirppistä neljä kesää, mutta kirppiksen syntyhistoria ulottuu jo kymmenen vuoden taakse. Tuolloin toiminta oli kuitenkin pienimuotoisempaa.

— Itselläni oli kirppiksellä pöytä edellisen omistajan aikaan ja hän kertoi lopettavansa. Minä sitten tartuin tilaisuuteen ja läksin kokeilemaan, Laakkonen sanoo.

Kasvua vuosi vuodelta

Nykyään Kantrilla on yhteensä 52 pöytäpaikkaa ja niin myyjien kuin asiakkaiden määrä on vuosi vuodelta lisääntynyt. Virallisesti kirppiskausi alkaa toukokuussa ja kestää aina elokuun loppupuolelle asti. Laakkosen mukaan pöydät suorastaan viedään käsistä.

— Viime kesä oli kaikkein vilkkain mitä tähän mennessä on nähty, enkä todellakaan olisi uskonut miten moni sinne tiensä löytää. Netin ihmeellinen maailma on ollut meidän onni, hän naurahtaa.

Katri Levänen

18967890.jpg

Paikallisten asukkaiden lisäksi vanhalle maatalousoppilaitokselle tullaan varta vasten Lappeenrantaa ja Savonlinnaa myöten. Myös ohikulkumatkalla olevat kesälomalaiset ja matkailijat ovat poikenneet reitiltä tekemään löytöjä.

Laakkosen mielestä Kantrilta voikin tarttua mukaan ihan mitä tahansa aina huonekaluista ja kodinkoneista desing-tuotteisiin ja keräilytavaroihin. Parhaat viedään nopeasti käsistä ja siksi monet asiakkaat käyvät pyörähtämässä useita kertoja viikossa.

— Palautetta tulee todella paljon ja se on pääasiassa positiivista, mikä tietysti motivoi jatkamaan kesästä toiseen, Laakkonen toteaa.

Odotukset viime kesän mukaiset

Kantrin pitäjä on myös itse ahkera kirpputorikävijä ja käy kiertämässä lähiseudun kirppareita aina tilaisuuden tullen.

Alkavan kesän kirppiskauden odotukset ovat vähintäänkin edelliskesän kaltaiset.

— Meillä on ovi käynyt samalla tavalla niin sadesäällä kuin helteellä, Laakkonen naurahtaa.

Uusimmat uutiset