Postilakko vaikuttaa Sosterin toimintaan monin tavoin: Hae todistus tai lausunto suoraan Sosterista, laskutuksessa viivettä

Vain Kelaan menevät lausunnot Sosteri toimittaa suoraan Kelaan. Sähköinen laskutus toimii normaalisti.

AOP/Ismo Pekkarinen

Asiakkaalle postin mukana saapuneet paperilaskut tulee maksaa normaalisti eräpäivään mennessä postilakon aikana, Sosteri tiedottaa.
Asiakkaalle postin mukana saapuneet paperilaskut tulee maksaa normaalisti eräpäivään mennessä postilakon aikana, Sosteri tiedottaa.

Postilakko vaikuttaa Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Sosterin toimintaan monin tavoin. Maanantaina päivitetyssä tiedotteessa Sosteri kertoo, että todistukset ja lausunnot on noudettava Sosterin toimipisteistä.

Vain Kelaan menevät todistukset ja lausunnot lähetetään Sosterista suoraan Kelaan joko Kelan turvasähköpostilla tai ne viedään konkreettisesti kuljetuspalvelulla Kelan Savonlinnan toimipisteeseen kerran viikossa.

Vaikka Sosterin laskut kulkevat lakon aikana, viiveitä voi tulla. Sosteri on ulkoistanut asiakaslaskutuksen Ropo Capitalille, jonka mukaan kirjeposti kulkee myös lakon aikana, mutta viiveitä voi tulla.

Sähköinen laskutus toimii normaalisti niillä asiakkailla, jotka ovat tehneet sopimuksen sähköisestä palvelusta. Perintää ei tällä hetkellä tehdä aktiivisesti vaan Sosterissa odotetaan lakon päättymistä.

Asiakkaalle postin mukana saapuneet paperilaskut tulee maksaa normaalisti eräpäivään mennessä.

Näin Sosteri ilmoittaa uusista ajanvarauksista

Jo aikaisemmin on kerrottu, että uusista ajanvarauksista Sosteri ilmoittaa tekstiviestillä, Hyviksen sähköisen asioinnin kautta tai puhelimitse.
Hyviksen sähköinen asiointi toimii, jos asiakas on tehnyt sähköisen asioinnin sopimuksen.

Sopimuksen voi tehdä Sosterin kotisivuilla.

Kaikki ajanvaraukset voi myös tarkistaa Hyviksen sähköisen asioinnin kautta. Tarvittaessa puhelinnumerossa 044 417 3368 annetaan apua ajanvaraukseen liittyvissä asioissa arkisin kello 8—14.

Hoitoyhteenvedot ja käyntitekstit ovat Omakanta-palvelussa luettavissa noin kahden viikon kuluttua käynnistä.

Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n lakko alkoi maanantaina 11. marraskuuta.