Kerimäkipäivän kruunasi uuden emännän valinta

Vuosittaista Kerimäkipäivää vietettiin sateesta huolimatta hilpeissä tunnelmissa.

Soila Puurtinen

Uusi Kerimäki-emäntä haluaa tuoda tehtäväänsä jotakin omanlaistaan, muttei kerro vielä mitä.
Uusi Kerimäki-emäntä haluaa tuoda tehtäväänsä jotakin omanlaistaan, muttei kerro vielä mitä.

Kerimäkipäivää vietettiin tänään sunnuntaina 52. kertaa. Uuden emännän valitseminen taisi olla paikallisille tapahtuman kohokohta. Seuraavat kaksi vuotta hyvänmielen edustustehtävässä toimiva Sari Peltonen oli otettu luottamuksesta ja kunniasta.
– Taisi siinä sydän jättää pari lyöntiä välistä ja kävin ihan ylikierroksilla, Peltonen kuvailee tunnelmiaan, kun kuuli asiasta ensimmäistä kertaa.
– Hankalinta oli kun ei saanut kertoa kenellekään asiasta, uusi emäntä naurahtaa.
– Osa aiemmista emännistä on miettinyt päivän kaksi ottaako tehtävän vastaan, mutta Sarille kun soitin niin suostui siltä istumalta, pistää Kerimäkiseuran puheenjohtaja Iikka Muhonen väliin.
Vuorovuosina valittavien Kerimäki-isännän ja -emännän valintaan vaikuttavat henkilöiden ansiot Kerimäen alueella ja myös taustat.
– Pyrimme valitsemaan eri ammattikuntien edustajia, Muhonen selittää.

Uuden emännän lisäksi tilaisuudessa valittiin kesäkerimäkeläinen. Valinta kohdistui tänä vuonna musiikin ja ilmailun saralla menestyneeseen Aki Eroseen. Nykyään Helsingissä asuva Eronen puhuu Kerimäestä lämpimästi.
Erityisesti mies kiittelee Puruvesipoppia. Samoin tekee kuluneen vuoden kesäkerimäkeläinen, Kaisa-Maria Soro-Pesonen.
– Kyselin tänne tullessa tutuilta että mitä Kerimäestä tulee mieleen, niin kirkon ja järven lisäksi Puruvesipopin mainitsi yllättävän moni, Soro-Pesonen hehkuttaa.

Kaikkineen Kerimäki-seura ry:n ja kesäkerimäkeläisten järjestämä tapahtuma oli onnistunut ja iloinen. Musiikista vastasivat paikalliset osaajat aina lapsista ikäihmisiin ja puheissa ylistettiin yhteisöllisyyttä ja alueen kehittämistä.
Monessa puheenvuorossa sivuttiin myös kirkonrannan uudistuksia.
– Tästä tulee vielä Kerimäen oma Riviera, toteaa aluejohtokunnan sihteeri Jorma Mattinen leikkisästi.

Aino Vasankari

Luetuimmat

Kommentoidut