Kaupunginhallitus toivoisi ratkaisua opettajakiistaan — Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Hanna Kososen mukaan henki kaupunginhallituksessa oli se, että sivistyslautakunnan toivotaan löytävän rahat

Määräaikaisten opettajien työsuhteitten pituudesta on kiistelty Savonlinnassa vuosien ajan.

Katja Juurikko

Kaupunginhallitus palautti määräaikaisten opettajien pestien pidentämistä koskevan esityksen sivistyslautakuntaan, koska kaupunginhallitus ei mielestään voi päällepäsmäröidä sivistystoimen talousarviota.
Kaupunginhallitus palautti määräaikaisten opettajien pestien pidentämistä koskevan esityksen sivistyslautakuntaan, koska kaupunginhallitus ei mielestään voi päällepäsmäröidä sivistystoimen talousarviota.

Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Hanna Kososen (kesk.) mukaan kaupunginhallitus toivoo, että sivistyslautakunta löytäisi keinon palkata määräaikaiset opettajat jatkossa 12 kuukauden ajaksi.

— Kaupunginhallitus keskusteli asiasta pitkään. Henki oli sellainen, että opettajille pitäisi voida maksaa palkka myös kesäajalta. Se on kuitenkin tässä taloudellisessa tilanteessa hyvin vaikeaa, Kosonen sanoo.

Kaupunginhallitus palautti maanantaina sivistyslautakuntaan esityksen, jossa lautakunta pyysi lisää rahaa opettajien palkkoihin. Kaupunginhallituksen ajatus oli, että sivistyslautakunta käsittelisi asian talousarvion yhteydessä.

Kaupunginhallituksen varajäsen Reima Härkönen (kesk.) esitti, että kaupunginhallitus olisi esittänyt valtuustolle määräaikaisuuksien pidentämistä 12 kuukauteen jo ensi vuoden alusta lukien. Härkönen esitti myös listan keinoista, joilla sivistystoimi olisi etsinyt opettajille palkkarahat. Härkösen esityksestä ei äänestetty, koska kukaan muu ei sitä kannattanut.

Kososen mukaan ideana oli, että sivistyslautakunta päättää omasta talousarviostaan eikä kaupunginhallitus lähde tekemään omia listojaan.

Sivistyslautakunta perehtyy talousarvion valmistelutilanteeseen torstaina.

Määräaikaisten opettajien työsuhteitten pituudesta on kiistelty Savonlinnassa vuosien ajan. Lukuvuonna 2017—2018 määräaikaiset opettajat ensimmäisen kerran palkattiin Savonlinnassa vain lukuvuoden alusta kevätjuhlaan. Myös tänä vuonna pestit ovat lukuvuoden mittaiset.

Asiasta kiistellään myös valtakunnallisesti. Opettajien ammattijärjestö OAJ on vienyt vastaavan, Harjavallan määräaikaisia opettajia koskevan kiistan korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

OAJ vetoaa perinteiseen palkkausjärjestelmään, jonka mukaan opettajille maksetaan 10 työkuukauden palkka 12 kuukauden aikana.

Uusimmat uutiset