Virittäydy vapputunnelmaan – Katso paikallispoliitikkojen vapputervehdykset tästä!

Paikalliset poliitikot eivät tänä vappuna voi pitää puheita torilla, mutta Itä-Savo tarjosi heille mahdollisuuden lähettää vapputervehdyksensä videolla. Katso videot tästä!

Soila Puurtinen

Pässi sai sittenkin hattunsa myös koronavappuna. Xamkin insinööriopiskelijat Terhi Rupponen,Topi Kämppi  ja Lotta Pirinen sekä Savonlinnan taidelukion toisen vuosikurssin musiikkilinjan opiskelijat Alisa Vishniakova, Lauri Ikävalko ja Matias Vesa lauloivat Tallisaaressa perinteisen Gaudeamus igitur -laulun, lakittivat pässin ja myös antoivat sille ajanmukaisen hengityssuojaimen. Katso IS-netistä virtuaalinen Pässin lakitus sekä jutussa siteeratut vappupuhevideot kokonaisina!
Pässi sai sittenkin hattunsa myös koronavappuna. Xamkin insinööriopiskelijat Terhi Rupponen,Topi Kämppi ja Lotta Pirinen sekä Savonlinnan taidelukion toisen vuosikurssin musiikkilinjan opiskelijat Alisa Vishniakova, Lauri Ikävalko ja Matias Vesa lauloivat Tallisaaressa perinteisen Gaudeamus igitur -laulun, lakittivat pässin ja myös antoivat sille ajanmukaisen hengityssuojaimen. Katso IS-netistä virtuaalinen Pässin lakitus sekä jutussa siteeratut vappupuhevideot kokonaisina!

Koronaepidemian takia myös poliittinen vappu on siirtynyt verkkoon. Sanomalehti Itä-Savo tarjosi paikallisille poliitikoille mahdollisuuden lähettää lyhyen vappupuheen videolla Itä-Savon verkkosivuilla julkaistavaksi.

Näiden videoiden kautta vappupuheista pitävät voivat päästä tänäkin vuonna vapputunnelmaan omalla kotisohvalla istuen.

Iloista vappua!

Hanna Kosonen, kesk.

Tiede- ja kulttuuriministeri

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) kiittää vappupuheessan kaikkia niitä sankareita, jotka päivästä toiseen tekevät työtä ihmisten kanssa huolehtien siitä, että yhteiskunta toimii.

Hän muistuttaa, että koronakriisi on vielä päällä, mutta samalla on jo katsottava tulevaan.

– Mitä olemme tästä kaikesta oppineet? Se ainakin, että Suomen pitää jatkossa varautua paremmin muihinkin poikkeustiloihin kuin sotilaalliseen uhkaan.

Kirsi Torikka, kesk.,

kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja

Reima Härkönen, keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kirsi Torikka (kesk.) pohtii vappupuheessaan, että historian tutkijat näkevät pandemiassa samanlaisia piirteitä kuin sodankäynnissä näkymätöntä vihollista vastaan.

– Varaudutaan pahimpaan mahdolliseen, mikä se sitten onkin. Pidetään huolta siitä, että elintärkeät toiminnat pelaavat kriisin keskelläkin. Terveydenhuolto toimii, ihmiset saavat elintarvikkeita, oikea tieto liikkuu melkein reaaliaikaisesti eri kanavia pitkin, elämisen edellytykset pysyvät hallinnassa ja järjestys säilyy kaaoksen keskellä. Kotirintama toimii.

Torikka muistuttaa, että Suomessa tämä kaikki on mahdollista sen vuoksi, koska olemme sivistysvaltio.

Pekka Turunen, kok.

Kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtaja

Savonlinnan kokoomuksen vapputervehdyksessä Pekka Turunen valaa uskoa tulevaisuuteen.

– Ajat ovat nyt vaikeita, mutta ei mahdottomia – yhdessä toisiamme tukemalla tästäkin epidemiasta selvitään varmasti, hän vakuuttaa.

Turunen toivoo, että tulevaisuudessa näkisimme entistäkin paremmin Savonlinnan seudun vetovoimaisuuden.

Sanna Niemelä, vas.

Savonlinnan vasemmiston varapj.

Savonlinnan vasemmiston varapuheenjohtaja Sanna Niemelä muistuttaa vappupuheessaan, että kriisin aikana ihmisten välinen solidaarisuus on nostanut päätään.

– Apua on ollut tarjolla sekä kaupungin että muiden toimijoiden taholta monissa eri tilanteissa. Ruokajakelu lapsiperheille on hyvä osoitus kaupungin päättäjiltä siitä, että poikkeustilan tuomia haasteita koitetaan ratkoa yhdessä.

Sanna Niemelä muistuttaa, että vapun merkitys työväen juhlana korostuu juuri nyt, koska työntekijät ja aivan tavalliset duunarit ovat ne, jotka jopa oman terveytensä uhalla pitävät yhteiskuntamme pyörät pyörimässä.

– Hoitajat, myyjät, bussikuskit ja monet muut korona-arjen sankarit ansaitsevat nyt arvostuksemme.

Juha Kukkonen, ps.

Savonlinnan seudun perussuomalaisten pj.

Savonlinnan seudun perussuomalaisten puheenjohtaja Juha Kukkonen tähdentää vappupuheessaan, että alueemme yleisötapahtumia on kaikkina vuodenaikoina monipuolistettava.

– Siksi sekä Olavinlinnaa että Savonlinnasalia on voitava käyttää tehokkaasti ympärivuotisesti. Olemme esittäneet, että Olavinlinnan pihan pysyvä kate voitaisiin saada rahoitettua opettajakoulutuslaitoksen menetyksen kompensaationa.

Kukkosen mukaan katetun linnanpihan ympärivuotinen käyttö olisi mahdollistanut oopperajuhlien ja muiden suunniteltujen tapahtumien järjestämisen myöhemmin syksyllä.

Uusimmat uutiset