Lasten omissa raamattutuokioissa tutustutaan Raamatun sankareihin ja luusereihin

Savonlinnassa järjestetään tänä syksynä omia raamattutuokioita lapsille. Ensimmäinen raamattutuokio pidettiin tänään Tuomiokirkon messussa.

Savonlinnan seurakunta

Leena Paintola ja Antti Rahikainen valmistautuvat pohtimaan Raamatun sankareita ja luusereita yhdessä lasten kanssa.
Leena Paintola ja Antti Rahikainen valmistautuvat pohtimaan Raamatun sankareita ja luusereita yhdessä lasten kanssa.

Kysyykö kouluikäinen lapsi kiperiä hengellisiä kysymyksiä? Olisiko mukava tulla kirkkoon lasten kanssa, mutta pitkä paikallaan istuminen pohdituttaa? Savonlinnan Tuomiokirkon messussa järjestetään tänä syksynä lasten omia raamattutuokiota saarnan ja esirukouksen aikana.

— Lapset kutsutaan sakastiin messun sana-osuuden alkaessa. Noin 20 minuuttia kestävän raamattutuokion aikana tutustutaan Raamatun sankareihin ja luusereihin lapsia kiinnostavalla tavalla ja keskustellaan pyhän aiheesta. Raamattutuokio sopii alakouluikäisille. Tuokion päättyessä lapset palaavat kirkon puolelle ja osallistuvat ehtoolliselle aikuisten kanssa, kertovat tuokion vetäjät nuoriso- ja rippikoulupappi Antti Rahikainen ja johtava kappalainen Leena Paintola.

Ensimmäistä kertaa Sankareita, luusereita ja suuria kysymyksiä pohdittiin tänään sunnuntaina 15.9., jolloin Tuomiokirkossa vietettiin XAMKin kirkkopyhää. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu XAMK viettää yhteistä kirkkopyhää kerran vuodessa. Aikaisemmin kirkkopyhä on järjestetty Kotkassa ja Kouvolassa ja tänä syksynä oli Savonlinnan vuoro.

Lasten omat raamattutuokiot pidetään tänä vuonna vielä kahdesti, 13.10., ja 22.12. Tuomiokirkon messussa klo 10.